«Ναι» στην αξιολόγηση, «όχι» στις απολύσεις με… καρφιά από Ντινόπουλο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Μητσοτάκη-ΠΑΣΟΚ – Αύριο το ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου

«Ναι» στην αξιολόγηση, «όχι» στις απολύσεις λέει για ακόμη μια φορά ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος -αν και πέταξε μερικά καρφιά για το μέτρο της αξιολόγησης- σε γενικές γραμμές έριξε τους τόνους στην «κόντρα» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ξεκαθάρισε πως η «κυβέρνηση είναι ενιαία».

O υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η αξιολόγηση δεν έχει σχέση με απολύσεις, «κάτι που λέει και ο Μητσοτάκης», και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί υπουργοί. Όλοι εφαρμόζουν την ενιαία κυβερνητική πολιτική. Οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση. Το υπουργείο Εσωτερικών πιστεύει, ότι η αξιολόγηση πρέπει να προχωρήσει τάχιστα».

Ο ίδιος, πρόσθεσε με νόημα πως «ο νόμος για την αξιολόγηση δεν είναι και ο καλύτερος αλλά αφού έχει ψηφιστεί πρέπει να εφαρμοστεί» και πρόσθεσε πως στο υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει η ιδιαιτερότητα του «να μιλάμε για αιρετούς στην αυτοδιοίκηση και μάλιστα πρόσφατα εκλεγμένους και όχι για διευθυντές».

Ο κ. Ντινόπουλος αποκάλυψε ότι υπάρχει σε εξέλιξη πρωτοβουλία για το θέμα του 15% μετά την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, η πρωτοβουλία αυτή προβλέπει o άξονας του 15% να ισχύει συνολικά ανά υπουργείο ή ανά φορέα και όχι ανά διεύθυνση.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων λέγοντας ότι έχουν απομείνει 133 ΝΠΙΔ που είναι στη φάση της απογραφής. «Κατανοώ τις ανησυχίες τους, τις ιδιαιτερότητές τους αλλά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα» τόνισε ο κ. Ντινόπουλος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, από την πλευρά του, είπε πως «θέλουμε παντού, προς όλους και διαρκώς την αξιολόγηση» αλλά σημείωσε πως «υπάρχουν τεχνικά προβλήματα (σ.σ.: εννοεί την ποσόστωση 15%) αλλά αυτά δεν πρέπει να καλύπτουν τον στόχο της αξιολόγησης».

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Μητσοτάκη με ΠΑΣΟΚ

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρνείται να δεχτεί την ποσόστωση του 15% στην αξιολόγηση, ρίχνει εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μία ημέρα πριν τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

«Όταν συγκυβερνούν δύο κόμματα που ήταν παραδοσιακοί πολιτικοί εχθροί, θα υπάρχουν εντάσεις, αρκεί να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευθεί» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Βήμα FM, ο οποίος υπογράμμισε με νόημα πως ο νόμος για την αξιολόγηση «ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα πριν από τρεις μήνες».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε πως η αξιολόγηση δεν προβλέπει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζομένους (σ.σ.: απόλυση, διαθεσιμότητας ή μείωση μισθού), ενώ επεσήμανε ότι οι υπαναχωρήσεις σε ψηφισμένα μέτρα μέχρι στιγμής δεν έχουν βγει σε καλό.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top