Μπάτε σκύλοι αλέστε το Δημόσιο: Χιλιάδες είχαν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά!

«Βιομηχανία επίορκων» αποκάλυψαν οι έλεγχοι

Φάμπρικα πλαστών απολυτηρίων λυκείων αποκάλυψε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά την ολοκλήρωση των πρώτων ελέγχων που πραγματοποίησε για πλαστά δικαιολογητικά στους ατομικούς φακέλους των δημοσίων υπαλλήλων.

Το ποσοστό των πλαστών δικαιολογητικών σε δήμους, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου σε ένα δείγμα 5.000 υπαλλήλων αγγίζει το 7% (316 πλαστά), εκ των οποίων πάνω από το 70% (266 περιπτώσεις) αφορούν πλαστά απολυτήρια λυκείου.

Τα πλαστά απολυτήρια που χρησιμοποιήθηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις για τον διορισμό των υπαλλήλων δείχνουν ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είτε δεν έχουν φοιτήσει σε λύκειο ή έχουν «αλλάξει» την τελική βαθμολογία προκειμένου να ενταχθούν στα κριτήρια διορισμού.

Συγκεκριμένα έχουν αποκαλυφθεί 110 πλαστά δικαιολογητικά στους φακέλους περίπου 1.000 εργαζομένων στον Ο.Σ.Υ. εκ των οποίων τα 80 αφορούσαν πλαστά απολυτήρια λυκείου. Αντίστοιχα από τους 3.530 πρώην υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, απομακρύνθηκαν 156 εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά δικαιολογητικά για τον διορισμό τους εκ των οποίων οι 74 με πλαστά απολυτήρια λυκείου. Τέλος σε πρόσφατο έλεγχο που ολοκληρώθηκε σε δήμο της Αττικής από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης από τους 507 εργαζόμενους που απασχολούνται στις δημοτικές υπηρεσίες ανακαλύφθηκαν 52 περιπτώσεις με πλαστά δικαιολογητικά, δηλαδή το 10% των απασχολούμενων, εκ των οποίων οι περισσότεροι με πλαστά απολυτήρια λυκείου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης ο αριθμός των απολύσεων που μπορεί να προκύψουν από την διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών μπορεί να ξεπεράσει τις 2.500 από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και να συνυπολογιστούν στις 6.500 απολύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα τέλη του έτους από το Δημόσιο όπως προβλέπει το Μνημόνιο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top