«Όχι» στα ανοικτά καταστήματα όλες τις Κυριακές λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

Στρατούλης: Είναι δώρο στα μεγάλα συμφέροντα

«Όχι» στα ανοικτά καταστήματα όλες τις Κυριακές λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ
«Όχι» στην περαιτέρω απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης εκφράζει τη θέση ότι η κυβέρνηση δίνει δώρο την Κυριακή-αργία στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και εκτιμά ότι ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπαλλήλους, που τους αναστατώνει την οικογενειακή και προσωπική ζωή και τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

«Αυτά που πρέπει να καταργηθούν είναι όχι οι προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις της εργατικής νομοθε��ίας αλλά τα καταστροφικά μνημόνια και η δυνατότητα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να συνεχίσουν να κυβερνούν και να σπέρνουν παντού την καταστροφή» αναφέρει ο κ. Στρατούλης.

Την άποψη ότι η λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και αποβαίνει υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ.

Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «τουλάχιστον αφελές» να θεωρεί η κυβέρνηση πως με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η απασχόληση και η κίνηση της αγοράς, εξηγώντας πως «στις τουριστικές περιοχές ισχύουν ούτως ή άλλως ειδικές ρυθμίσεις, με αποφάσεις των ίδιων των εμπορικών συλλόγων». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top