Παππάς προς ναζί εγκληματία πολέμου: «αξιοσέβαστε ήρωα στρατηγέ»!

Νέα στοιχεία για τη σχέση στελεχών της Χρυσής Αυγής με τον ναζισμό

Παππάς προς ναζί εγκληματία πολέμου: «αξιοσέβαστε ήρωα στρατηγέ»!

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν τη σχέση στελεχών της Χρυσής Αυγής με το ναζισμό.

O Χρήστος Παππάς απολογήθηκε σήμερα εκ νέου στις ανακρίτριες, ενώ εξαιτίας της μετατροπής της παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων σε κακούργημα κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέος.

Ο ίδιος δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των ανακριτριών. Θα είχε ενδιαφέρον ωστόσο να πει την άποψή του για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει να στέκεται δίπλα στρατηγό του Χίτλερ, Λεον Ντεγκρέλ. Η αλληλογραφία μεταξύ των δυο είναι αποκαλυπτική.

Την ίδια ώρα που ακόμα και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να διαψεύσει κάθε ιδεολογική σχέση με τον Χίτλερ και το ναζισμό αποκαλύπτεται μέσω αυτής της επιστολής ότι τα αισθήματα για το ναζιστικό καθεστώς ήταν θερμά. Ο Χρήστος Παππάς αποκαλεί τον Ντεγκρελ, ο οποίος είχε καταδικαστεί από τη χώρα του σε θάνατο για εσχάτη προδοσία και έζησε εξόριστος ως το τέλος της ζωής του, «Αξιοσέβαστο ήρωα»!

9_epistoli_pappa_media_feedgator_images_daily_2014_07_04_thumb_medium350_0.jpg


Συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή του:

«Θα ήθελα αξιοσέβαστε στρατηγέ να σας διαβεβαιώσω για την σταθερή, αληθινή και ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα Χρυσή Αυγή) στην αιώνια μορφή του Φίρερ Άντολφ Χίτλερ και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μια καινούργια Ευρώπη».

Ο καταδικασμένος εγκληματίας πολέμου Ντεγκρέλ ήταν Βέλγος και συνεργάστηκε με το ναζιστικό καθεστώς ιδρύοντας τη λεγεώνα των Βαλλόνων η οποία ενταχθηκε στα Βαφεν SS και παρασημοφορήθηκε για τη δράση του από τον Χίτλερ.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Χρήστος Παππάς γράφει:

«Σας παρακαλώ αξιοσέβαστε στρατηγέ να δεχθείτε τα σέβη μου και τις πιο εγκάρδιες ευχές εμού και των ελλήνων συναγωνιστών μου και ιδιαίτερα του αρχηγού μας Νίκου Μιχαλολιάκου».

Ο Ντεγκρέλ αφού κανονίζει να συναντηθεί με ο Χρήστο Παππά απαντά:

«Καλό κουράγιο επίσης στον πολιτικό σας αγώνα. Να είστε πιστοί σε αυτό που υπήρξε πίστη μας, που παραμένει η ανεξαρτησία μας και που θα είναι μια μέρα ο καρπός της θέλησής μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top