Βενιζέλος: Συνταγματικές οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά... να δούμε και το εθνικό συμφέρον

Πώς σχολιάζει τις δικαστικές αποφάσεις

Βενιζέλος: Συνταγματικές οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά... να δούμε και το εθνικό συμφέρον
«Πονοκέφαλο» προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών το οικονομικό κόστος που προκύπτει από τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των δικαστικών και των ενστόλων, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται και άλλες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν το κόστος σε πάνω από 1 δις ευρώ, καθώς αφορούν και άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων, όπως οι πανεπιστημιακοί, οι γιατροί, οι διπλωμάτες και για το εφάπαξ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλος, άφησε να εννοηθεί ότι οι δικαστικές αποφάσεις μπορεί να είναι συνταγματικά ορθές, ωστόσο, οδηγούν τα ταμεία στην… χρεοκοπία.

«Σαν συνταγματολόγος μιλάω… Να δούμε πώς θα ήταν συνταγματικά η χρεοκοπία. Ποια προστασία θα υπήρχε αν είχαμε χρεοκοπήσει; Να δούμε την έννοια εθνικού συμφέροντος. Ο δικαστής δικάζει με β��ση τα αιτήματα, πάντα εντός των αιτούντων. Κανείς δεν έχει την δυνατότητα να τα συνδέσει όλα αυτά παρά μόνο η Βουλή. Δεν υπάρχει θεσμικό δικαστήριο στην Ελλάδα», είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top