Μητσοτάκης: Άλλο η αξιολόγηση, άλλο οι απολύσεις

«Παραπληροφόρηση οποιοσδήποτε αρνητικός συσχετισμός»

Η διαδικασία αξιολόγησης δεν συνδέεται με τις απολύσεις, ξεκαθαρίζει ο Κυριάκος Μητσ��τάκης.

«Θέλω να υπενθυμίσω και να τονίσω κατηγορηματικά, για άλλη μια φορά, ότι η διαδικασία αξιολόγησης δεν συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με κινητικότητα, διαθεσιμότητα –πόσω μάλλον απολύσεις- αλλά ούτε και με μισθολογικές μειώσεις ή οποιαδήποτε αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή» ��ναφέρει ο κ. Μητσοτάκης σε απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κωνσταντίνο Ασκούνη.

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει ότι στον Ν. 4250/2014 επισημαίνεται πολύ καθαρά ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης του έτους 2013 δεν θα ληφθούν υπόψη για την τρέχουσα διαδικασία του προγράμματος κινητικότητας - διαθεσιμότητας, το οποίο άλλωστε έχει ολοκληρωθεί.

«Οποιοσδήποτε άλλος αρνητικός συσχετισμός με τη διαδικασία αξιολόγησης συνιστά απλώς παραπληροφόρηση» τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος τονίζει ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης θα παρέχει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους με συγκριτικά μειωμένη απόδοση να ενισχυθούν «ώστε να έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν και να αποδώσουν καλύτερα».

Τέλος, καλεί την ΚΕΔΕ να συμβάλει στην εφαρμογή του νόμου, ζητώντας της παράλληλα τις προτάσεις της στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον σχεδιασμό του πάγιου και οριστικού συστήματος αξιολόγησης που θα ισχύσει από το 2015.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top