Χαρδούβελης: Καταλυτικός ο ρόλ��ς της έλλειψης ρευστότητας στην κρίση

Έπεσαν οι υπογραφές για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια

Χαρδούβελης: Καταλυτικός ο ρόλος της έλλειψης ρευστότητας  στην κρίση
Στον καταλυτικό ρόλο της έλλειψης ρευστότητας για την επιδείνωση της κρίσης αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στον απόηχο της συμφωνίας στην Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ για τον κανονισμό σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια (ΕLTIFs).

«Τα τελευταία χρόνια η έλλειψη ρευστότητας και η παρεπόμενη συνέπεια του περιορισμού των επενδύσεων υπήρξε καταλυτική για την επιδείνωση της κρίσης. Το νέο εργαλείο θα είναι σημαντικό και για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες έχουν περιορισμένες εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης» σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης, σημειώνοντας ότι τα ELTIFs θα ωφελήσουν την πραγματική οικονομία.

Στόχος του κανονισμού είναι η καθιέρωση εναρμονισμένων κανόνων λειτουργίας και εποπτείας των ELTIFs, αλλά και να καταστεί δυνατή η προώθηση ενός Ευρωπαϊκού Μακροπρόθεσμου Επενδυτικού Κεφαλαίου το οποίο δημιουργήθηκε και εγκρίθηκε σε ένα κράτος μέλος, σε ένα άλλο κράτος-μέλος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top