Αντώνης Σαμαράς: «να μην αφήσουμε τη μεσαία τάξη να σαρωθεί»

Τι είπε για την ύφεση και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

​Την ανάγκη άμεσης ανάληψης δράσεων για την υπεράσπιση των μεσαίων τάξεων επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες ενώ χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις «σωτηρία και όχι συμφορά».

«Οι δημοκρατίες πρέπει να πολεμήσουν ενωμένες και αλληλέγγυες ενάντια στον ρατσισμό, την τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό και την ύφεση», είπε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση για το μέλλον της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές δημοκρατίες είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η κοινωνική συνοχή και οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανάπτυξη.

«Πρέπει να δράσουμε μαζί για να υπερασπίσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας. Γιατί όταν οι μ��σαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, που μίλησε και για την παρατεταμένη περίοδο ύφεσης που πέρασε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε, η ύφεση χτύπησε με δριμύτητα την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, προκάλεσε ανεργία χωρίς προηγούμενο και οδήγησε στη φτώχεια σημαντικό μέρος του πληθυσμού.

«Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν τελειώσαμε ακόμα. Αλλά τώρα πια κερδίζουμε έδαφος. Είναι ένας αγώνας της ελπίδας ενάντια στο φόβο. Ένας αγώνας της φιλελεύθερης δημοκρατίας ενάντια στο λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Είναι μια σύγκρουση ανάμεσα στην νέα Ενωμένη Ευρώπη και τα φαντάσματα από το παρελθόν», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι πριν από δύο μό��ις χρόνια πολλοί προεξοφλούσαν την κατάρρευση της Ελλάδας, όμως, σήμερα, στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει η ανάκαμψη, η ανοδική τάση της ανεργίας ανακόπηκε και αντιστράφηκε και η ανάπτυξη πλησιάζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top