Υπουργείο Ανάπτυξης: στόχος η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας

Τι διαμηνύει ο Ν. Δένδιας για τις προτεραιότητες και «τα κόκκινα δάνεια»

Η ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία είναι ο βασικός στόχος του νέου υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδια. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Δένδιας θα επιδιώξει σε συνεργασία με τις τράπεζες να καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο για τη μετακύλιση πόρων στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρθηκαν στη διαδικασία της ανακεφαλοποίησης, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και από την οποία άντλησαν 30 δις. ευρώ οι τράπεζες αλλά επισημαίνουν ότι την ίδια ώρα χιλιάδες επιχειρήσεις δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. «Γι’ αυτό και πρέπει να δουλέψουμε κυβέρνηση και τραπεζίτες με κοινό στόχο να "αναπνεύσει" η πραγματική οικονομία και να αλλάξει η εικόνα στην αγορά» ανέφερε σήμερα το μεσημέρι, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, επισημαίνοντας τους στόχους της νέας πολιτικής ηγεσίας. Όπως συμπλήρωσε, ο σκοπός δεν είναι η οικονομία να περιμένει κατ’ ανάγκη νέα επιχειρηματικά σχήματα, αλλά η ανάπτυξη να βασιστεί σε υπάρχουσες επιχειρήσεις.

Ανέφερε ακόμη ότι στόχος του νέου υπουργο�� είναι να καταρτιστεί ένα πλάνο μακροπρόθεσμο με συγκεκριμένους στόχους και ένα πλάνο επίσης συγκεκριμένο για τη μετακίνηση πόρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Αν δείξουμε φαντασία και προσαρμοστικότητα στις προκλήσεις θα πάμε καλύτερα καθώς ήδη έχουμε μπει σε έναν ενάρετο βίο, σχολίασε το ίδιο στέλεχος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα αλλάξει το πτωχευτικό δίκαιο δήλωσε ότι πρέπ��ι να αλλάξουν πολλά στην αγορά ώστε να επανέλθουν οι επιχειρήσεις ως ενεργά στοιχεία στην οικονομία.

Ειδικά για το ισχύον πτωχευτικό δίκαιο ανέφερε ότι σήμερα ενέχει την έννοια του ψόγ��υ για τις πτωχευμένες επιχειρήσεις, ωστόσο στις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες θα πρέπει να λειτουργεί με τρόπο ώστε να επαναφέρει τις επιχειρήσεις ως ενεργά στοιχεία στην οικονομία.

Στόχος του υπουργείου είναι να αξιοποιηθεί το καλοκαίρι "προκειμένου να είμαστε έτοιμοι το Σεπτέμβριο ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, σχολίασε το ίδιο στέλεχος".

Προηγουμένως ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Task Force κ. Ράιχενμπαχ. Μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι έχει γίνει σημαντικό έργο από τον προκάτοχό του κ. Κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο και ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει σταθερά στον στόχο των μεταρρυθμίσεων. "Θα συνεχιστεί η συνεργασία της Ομάδας Δράσης με την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα με το υπουργείο Ανάπτυξης για να γίνουν πιο εύκολες οι επενδύσεις στη χώρα, αλλά και για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων", ανέφερε από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top