Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει light αξιολόγηση για τους αποσπασμένους στα βουλευτικά γραφεία

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα και μιλά για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αξιολόγηση δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο σύμφωνα με την οποία θα γλιτώσουν περίπου 2000 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί και υπηρετούν σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών κ. α προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος διέψευσε την είδηση,εξηγώντας πως τα κριτήρια για την αξιολόγηση των Δημόσιων υπαλλήλων θα είναι ίδια για όλους.

«Τα κριτήρια για την αξιολόγηση των αποσπασμένων σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και κομμάτων, είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι στη σκέψη μας να συζητήσουμε ένα σχήμα όπου θα περιοριστούν οι αποσπάσεις και θα διατίθενται μόνο μετακλητοί υπάλληλοι. Η δική μου πρόταση θα ήταν να έχει κάθε βουλευτής δικαίωμα για τρεις μετακλητούς υπαλλήλους και κανέναν αποσπασμένο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης,

Μιλώντας στον Βήμα FM, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.«Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη περισσότερων των 600 θέσεων, γιατί θα θέταμε σε κίνδυνο τις συνολικότερες δεσμεύσεις της χώρας» ��ίπε και πρόσθεσε πως «δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι αν προκύψουν κενές θέσεις από τα οργανογράμματα, αυτές θα μπορέσουν να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα». Ανέφερε ότι περίπου 6.500 υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο το 2013 και το 2014.

Σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, η «κυβέρνηση είναι μία και δεν μπορεί να χωρίζεται ούτε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, ούτε σε φιλολαϊκούς και ανάλγητους».

«Εγώ, υλοποιώ κυβερνητικές πολιτικές και αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ο ίδιος θα ήταν ευτυχής αν «η κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί το ζήτημα των απολύσεων». Ο υπουργός έσπευσε π��ντως να υπενθυμίσει ότι «οι απολύσεις είναι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις», στις οποίες όπως τόνισε δεν συμμετείχε, αλλά ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οφείλει να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top