Συγκινημένος ο Νίκος Δένδιας παρέδωσε το υπουργείο-Το χιούμορ και το δώρο που του έκαναν!

Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Συγκινημένος ο Νίκος Δένδιας παρέδωσε το υπουργείο-Το χιούμορ και το δώρο που του έκαναν!

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και με μεγάλη δόση χιούμορ έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Πρωταγωνιστής ήταν ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Δένδιας, ο οποίος δήλωσε:

«Το δημοκρατικό πολίτευμα πρέπει και οφείλουμε να το προστατέψουμε. Στην δημοκρατική πατρίδα μας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά τάγματα εφόδου. Έμεινα νομίζω και εγώ και το υπουργείο και τα σώματα των οποίων είχα την τιμή να είμαι πολιτικός προϊστάμενος απολύτως πιστά σε αυτή την δήλωση, απολύτως πιστά στο Σύνταγμα της Ελλάδος» και ακολούθησαν χειροκροτήματα.

«Πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά υπήρχαν σημάδια διάλυσης στον συγκεκριμένο τομέα. Δείξαμε μηδενική ανοχή στην κάθε προσπάθεια κατάληψης της νομιμότητας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου έγιναν 13 συλλήψεις για την εγχώρια τρομοκρατία και 15 συλλήψεις για ζητήματα διεθνούς τρομοκρατίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις υπηρεσίες που προσφέρει στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης η ομάδα «Ξένιος Ζευς».

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι κυρίαρχο κοινωνικό αίτημα και αποτελεί σαφή προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είναι κύριο μέλημά μας οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, στα σπίτια, στους δρόμους, στην περιφέρεια».

Ο Νίκος Δένδιας είπε για το χρυσό στεφάνι που του έκανε δώρο ο Βασίλης Κικίλιας: «Είπα στην γυναίκα μου ότι κάνω καλή δουλειά και αυτό το στεφάνι το αποδεικνύει».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας, ο οποίος μετακομίζει στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν έκρυψε την συγκίνησή του.

Μάλιστα λίγο πριν πάρει την θέση του δίπλα στους ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας είπε στρεφόμενος προς το μέρος τους: «Γλιτώσατε από εμένα. Ο Βασίλης είναι καλό παιδί και δεν θα σας πρήζει όπως εγώ κάθε μέρα» και αυτό προκάλεσε τα γέλια των παρευρισκόμενων.

Αίσθηση προκάλεσε και το δώρο που έκανε η προϊσταμένη της υπηρεσίας ασύλου στον απερχόμενο υπουργό: του έκανε δώρο ένα δελτίο αιτούντος ασύλου με τα στοιχεία του και την φωτογραφία του.

Τέλος, ο νυν υπουργός Βασίλης Κικίλιας είπε ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του απερχόμενου υπουργού, ενώ του είπε ότι συχνά θα τον συμβουλεύεται!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top