Άδωνις για Βορίδη: Κανένα πρόβλημα μεταξύ μας, χειροκροτήστε τον νέο υπουργό

«Είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε. Αν έγιναν λάθη, αναλαμβάνω την ευθύνη»

«Υπερήφανος» για όσα πέτυχε στο υπουργείο Υγείας δήλωσε -με θετική διάθεση αλλά εμφανώς συγκινημέν��ς- ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στον νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

«Κάναμε πολλές και διαφορετικές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες είμαι πολύ υπερήφανος. Πετύχαμε να υλοποιήσουμε ένα αίτημα δεκαετιών με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, να εξορθολογήσουμε σε έναν μεγάλο βαθμό τις δαπάνες του κράτους και να καταφέρουμε με λιγότερα χρήματα από τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων -περίπου 200 εκ. ευρώ - να δώσουμε πρόσβαση και στην πρωτοβάθμια υγεία και στα νοσοκομεία σε όλους τους ανασφάλιστου�� συμπολίτες μας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος, ευχαρίστησε τους δύο υφυπουργούς με τους οποίους συνεργάστηκε, τον κ. Μπέζα και την κα Μακρή, ενώ σημείωσε πως αν υπήρξαν λάθη, αναλαμβάνει την ευθύνη: «Αν υπήρξαν λάθη, που σίγουρα υπήρξαν, και υπερβολές, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη».

Ο κ. Γεωργιάδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, για τον οποίο δήλωσε βέβαιος ότι «θα συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων και στον εξορθολογισμό των δαπανών». Μάλιστα, διέψευσε όσα έχουν γραφτεί για πρόβλημα στις σχέσεις τους και είπε χαρακτηριστικά όταν ανέφερε το όνομά του: «Χειροκροτήστε τον υπουργό»!

Με θερμά λόγια μίλησε από την πλευρά ο Μάκης Βορίδης για τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλία.

«Η υπουργία του Άδωνι Γεωργιάδη σημαδεύτηκε από κορυφαίες μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα μείνουν και μεταρρυθμίσεις οι οποίες -στο βαθμό που βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένες- προφανώς θα συνεχιστούν» δήλωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «ιστορικό αποτύπωμα του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top