Βρυξέλλες: Θέματα ενέργειας συζήτησαν Σαμαράς-Έτινγκερ

Διαβάστε αναλυτικά

Βρυξέλλες: Θέματα ενέργειας συζήτησαν Σαμαράς-Έτινγκερ

​Με τον αρμόδιο για θέματα Ενέργειας επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα ήταν, η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, τα ζητήματα που σχετίζονται με τους δύο αγωγούς ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος, τον TAP και τον ελληνοβουλγαρικό καθώς και οι έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα

Το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στην προώθηση των έργων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, κυρίως δε εκείνων που σχετίζονται με τη διασύνδεση των υπαρχόντων δικτύων.

Τα ζητήματα αυτά αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους «φακέλους» της Ελληνικής Προεδρίας στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών και αναμένεται να απασχολήσουν και την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, στο τέλος Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top