Exit poll: Οι πρώτες αντιδράσεις από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών» λένε στη Συγγρού

Exit poll: Οι πρώτες αντιδράσεις από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
«Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών» ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων από τα exit poll που δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και θα επισπεύσει το έργο της στην οικονομία. Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι πήραν το μήνυμα των πολιτών και πως είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει φυσική κόπωση λόγω των συνεχών θυσιών, αλλά υπογραμμίζουν ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή στην ουσία αποδοκιμάστηκε. Το Μέγαρο Μαξίμου ζητά να υπάρξει συνεκτίμηση ανάμεσα στους 2 χάρτες των εκλογών και επισημαίνει ότι στις ευρωεκλογές -όπου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι παραδοσιακά χαλαρή η ψήφος, ενώ στις αυτοδιοικητικές που εκλέγονται πρόσωπα για υπεύθυνες θέσεις, τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζονται.

Στην Κουμουνδούρου, από την άλλη, κάνουν λόγο για ιστορική στιγμή, εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit poll, καθώς για πρώτη φορά θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη στην Ελλάδα η Αριστερά. Όπως επισημαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ικανοποίηση αλλά οι τόνοι κρατούνται χαμηλά μέχρι να αρχίσει η επίσημη ροή των αποτελεσμάτων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις αργά το βράδυ, όταν θα υπάρχει ασφαλές δείγμα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Χαμόγελα αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία κυριαρχούν, τέλος, στη Χαριλάου Τρικούπη. Στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η Ελιά κρατά τις δυνάμεις της και πως το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδειξε να συσπειρώνει ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζει ότι «ταμείο» θα γίνει το βράδυ όταν και θα είναι γνωστά τα οριστικά αποτελέσματα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top