Μείωση φόρων και 550.000 θέσεις εργασίας προαναγγέλλει ο Σαμαράς

Το νέο αναπτυξιακό σχέδιο παρουσιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός

Μείωση φόρων και 550.000 θέσεις εργασίας προαναγγέλλει ο Σαμαράς

​Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο θα παρουσιάσει στις επτά το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση της ΝΔ με θέμα: «Ελλάδα: όραμα Ανάπτυξης», που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr, το πρόγραμμα αναφέρεται στη δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να επαναλάβει ότι καθώς η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους των δανειστών, θα υπάρξει μείωση των φόρων, μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, ��αθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και μία σειρά ρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με αναθεώρηση των πόρων.

Το σχέδιο, επίσης, περιλαμβάνει τους στρατηγικούς τομείς που η ελληνική οικονομία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η ναυτιλία, ο τουρισμός και τα αγροτικά προϊόντα , στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη.

Στο σχέδιο υπάρχουν προβλέψεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος και τη μείωση της γραφειοκρατίας και φυσικά η απελευθέρωση των αγορών και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει και την γραμμή που θα κινηθεί τις τελευταίες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές και τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών και να θέσει το δίλημμα της κάλπης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top