Επίτροπος Ρέντινγκ: Οι Έλληνες ξέρουν ότι η Ευρώπη δεν τους άφησε στη μοίρα τους

«Το ζητούμενο είναι τι Ευρώπη θέλουμε» δήλωσε για τις ευρωεκλογές

Το ζητούμενο των Ευρωεκλογών είναι αν θέλουμε μία Ευρώπη που κατακερματίζεται ή μία δυνατή, ενιαία Ευρώπη, τόπο ζωής κι ευημερίας για τους πολίτες της, τονίζει σε συνέντευξή της στη web tv του ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα επισημαίνει «οι Έλληνες κατανοούν ότι η Ευρώπη δεν τους άφησε στη μοίρα τους».

Σε ερώτηση συγκεκριμένα για το ποιο είναι το στοιχείο που διακυβεύεται σ' αυτές τις ευρωεκλογές, η κ. Ρέντινγκ απάντησε:

«Το ζητούμενο αυτήν τη φορά είναι το τι είδους Ευρώπη θέλουμε να έχουμε. Εάν θέλουμε να έχουμε μία Ευρώπη που κατακερματίζεται και δεν θα έχει τίποτε να πει στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, εάν θα πρέπει να αφήσουμε μία κατακερματισμένη Ευρώπη στις επερχόμενες γενεές, η οποία δεν χαράσσει τη δική της πορεία, αλλά θα αφήνει σε άλλες ηπείρους, την Κίνα, τις Ινδίες, να επιβάλουν τη δική τους βούληση. Εγώ όχι, δεν το θέλω αυτό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τάσσομαι υπέρ μίας δυνατής Ευρώπης, που θα μπορεί να συμφωνεί μεταξύ της, μία Ευρώπη που θα μιλάει με μία φωνή, μία Ευρώπη που θα είναι ένας τόπος ζωής κι ευημερίας για τους πολίτες της».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top