Ραϊχενμπάχ: Η Ελλάδα προχώρησε σε εκτενείς μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια

«Απομένει ωστόσο μακρύς δρόμος και πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια»

Στην αναγνώριση της προσπάθειας της Ελλάδας προχώρησε ο Χορστ Ραϊχενμπαχ μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και της Ομάδας Δράσης (Task Force).

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει καταφέρει να υιοθετήσει μια εκτενή ατζέντα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή της τα τελευταία δύο χρόνια» τόνισε ο επικεφαλής της Task Force, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «ο δρόμος παραμένει μακρύς και οι προσπάθειες δεν πρέπει να σταματήσουν».

Ο Ραϊχενμπάχ σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα από τις μεταρρυθμίσεις μπορεί να μην είναι ορατά αλλά θα φανούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στη σημαντική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία, όπως αυτή αντανακλάται και από τις θετικές εξελίξεις στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και στο πρωτογενές πλεόνασμα.

«Το έργο που έχει γίνει έως σήμερα από τη χώρα μας δεν είναι αμελητέο. Πράγματι, έχουν υλοποιηθεί πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς» τόνισε, τέλος, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top