Τσίπρας ΕΝΑΝΤΙΟΝ Μέρκελ: «Είναι η πιο επικίνδυνη ηγέτης της Ευρώπης»

ΔΕΙΤΕ τι δήλωσε σε ιταλική εκπομπή

Τσίπρας ΕΝΑΝΤΙΟΝ Μέρκελ: «Είναι η πιο επικίνδυνη ηγέτης της Ευρώπης»

​Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην ιταλική δημόσια τηλεόραση στο κανάλι Rai 3 και έριξε τα «βέλη» του στην Άνγκελα Μέρκελ!

Λίγες μέρες πριν την άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ ότι η πιο επικίνδυνη πολιτικός, για τους ευρωπαϊκούς λαούς, είναι η κυρία Μέρκελ. Ζητάμε από όλους τους πολίτες να αποφασίσουν και να κρίνουν: η πολιτική αυτή της κυρίας Μέρκελ πέτυχε; Αν ναι, τότε ας ψηφίσουν τον Γιούνκερ ή τον Σούλτς, και το κόμμα του κυρίου Ρέντσι ή τη δεξιά στην Ιταλία. Αν θεωρούν ότι απέτυχε, πρέπει να στηρίξουν την εναλλακτική πρόταση για μια άλλη Ευρώπη, την οποία εκπροσωπούν οι δυνάμεις της πραγματικής αριστεράς».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, στην Ευρώπη έχουμε τρία πολιτικά μπλοκ: «το πρώτο απαρτίζεται από τη δεξιά και τους σοσιαλδημοκράτες, που έστω και αν δεν είναι το ίδιο πράγμα, στηρίζουν τις πολιτικές λιτότητας. Το δεύτερο το συνθέτει η άκρα δεξιά, η οποία θέλει τη διάλυση της Ευρώπης. Το τρίτο, είναι το δικό μας, που είμαστε οι πιο ευρωπαϊστές, αλλά ζητάμε την δημιουργία μιας διαφορετικής Ευρώπης».

«Με τις ευρωεκλογές, αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σήμερα οι Ευρωπαίοι πολίτες κρατούν το μέλλον τους στα χέρια τους», πρόσθεσε στην εκπομπή «In mezz'ora».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top