Στην αντεπίθεση ο Αθανασίου: Τι είπε για τον Κασιδιάρη και τον Μπαλτάκο

Νέα παρέμβαση από τον υπ.Δικαιοσύνης για το επίμαχο ΒΙΝΤΕΟ

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση του ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να συνομιλεί με τον πρώην γγ της κυβέρνησης Π.Μπαλτακο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με γραπτή του δήλωση ξεκαθαρίζει πως η δικαιοσύνη ελέγχει τα όποια αδικήματα στο όνομα του νεοναζισμού δικαστικά και λειτουργεί ανεξάρτητα και προσθέτει ότι η κυβέρνηση σέβεται τη διάκριση των εξουσιών.

Παράλληλα, ο κ.Αθανασίου τονίζει πως ο κ. Μπαλτάκος δεν θα μπορούσε να είχε γνώση του θέματος των προφυλακίσεων των Χρυσαυγιτών βουλευτών, αφού δεν είναι δικαστής.

Αναλυτικά η δήλωση Αθανασίου:

«Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της.

Η Κυβέρνηση, πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

Αναφορικά με τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων "χρυσαυγιτών" ζήτησε, κατηγορηματικά: "Η Κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη

Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας. Εξάλλου, για το συλλεγέν ανακριτικό υλικό και για τις τόσες προφυλακίσεις β��υλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να συνωμότησαν τόσοι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς και τόσο μεγάλος αριθμός θυμάτων και μαρτύρων».
Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top