Προθεσμία για τις 8 Απριλίου ζήτησε και πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Για τα χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της συζύγου του

Προθεσμία για τις 8 Απριλίου ζήτησε και πήρε από την εφέτη ανακρίτρια Μερόπη Πουλάκη- Κυριακίδου, ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου που κατηγορείται για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες , η μία εκ των οποίων είναι σε βαθμό κακουργήματος .

Σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου είχε ασκήσει ποινική δίωξη η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου για την υπόθεση των χρημάτων που εντοπίστηκαν, μέσω της «λίστας Λαγκάρντ», σε λογαριασμό της συζύγου του. Το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες αφορά το έτος 2010, ενώ για αντίστοιχη πράξη που αφορά το έτος 2009 η κατηγορία είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η δίωξη στρέφεται και κατά της συζύγου του κ. Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, σε βάρος της οποίας συντάχθηκε κατηγορητήριο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του πρώην υπουργού. Οι κατηγορίες σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου αφορούν χρηματικό ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της «λίστας Λάγκαρντ» σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Για τη μη δήλωση του επίμαχου χρηματικού ποσού σε ότι αφορά το 2008, ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό πλημμελήματος -καθώς, από το 2010, το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες μετατράπηκε σε κακούργημα-, έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ, αντίστοιχα, τον περασμένο Απρίλιο.

Hδη μάλιστα η υπόθεση αυτή θα δικαστεί σύντομα στο Εφετείο. Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Παπαντωνίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο εν λόγω λογαριασμός εί��ε ανοιχθεί το 2000, εν αγνοία του και τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top