Χατζηδάκης για γάλα-φάρμακα: Θα ξεβολευτούν κάποιοι, θα ωφεληθούν οι πολλοί

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι για τους πολλούς ανυπεράσπιστους καταναλωτές»

Την εκτίμηση ότι με τις νέες ρυθμίσεις για το γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) θα μειωθούν οι τιμές προς όφελος των καταναλωτών εξέφρασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Οι αλλαγές που προωθούμε είναι μεταρρυθμίσεις για τους πολλούς ανυπεράσπιστους καταναλωτές. Μπορεί κάποιοι λίγοι να ξεβολευτούν, αλλά οι πολλοί θα κερδίσουν» αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο ίδιος, αναφέρει ότι με τη θεσμοθέτηση του γάλακτος ημέρας δίνεται ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς και στις τοπικές βιομηχανίες, ενώ πρόσθεσε ότι με τη σφραγίδα του ελληνικού σήματος «όλοι εκείνοι που έχουν ευαισθησία για το ελληνικό γάλα μπορούν με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους να το αγοράζουν».

Για τα ΜΗΣΥΦΑ, ο κ. Χατζηδάκης απέκλεισε την άνοδο των τιμών και υπογράμμισε: «Από την κυβέρνηση επελέγη η λύση της απελευθέρωσης των τιμών εντός των φαρμακείων, με κατάργηση του εγγυημένου κέρδους και ανώτατες τιμές τις σημερινές. Επομένως, άνοδος των τιμών αποκλείεται. Το μέγεθος της πτώσης των τιμών θα το δούμε το επόμενο τρίμηνο».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top