Με τον υπουργό Παιδείας συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση του Κ. Αρβανιτόπουλου τη Δευτέρ�� με Α.Σαμαρά

Με τον υπουργό Παιδείας συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ
Με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλο, συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 13 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ παρουσία των Υφυπουργών Συμ. Κεδίκογλου και Κ. Γκιουλέκα, του ΓΓ του Υπουργείου Αθ. Κυριαζή και του Προέδρου του ΙΕΠ Σ. Γκλαβά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν συγκεκριμένα ο βουλευτής του, Καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, το μέλος της επιτροπής παρακολούθησης Κυβερνητικού έργου Χρ. Πρωτόπαπας και ο αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Παιδείας Δ. Νικηφόρος.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά της αντιπροσωπείας του τέθηκε το ζήτημα της υπηρεσιακής τακτοποίησης των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και τονίστηκε ότι επιβάλλεται η επιτάχυνση των διαδικασιών απορρόφησής τους σε δομές του Υπουργείου Παιδείας ή άλλων Υπουργείων αλλά και να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ώστε να μην προκύψει πρόβλημα λόγω της επικείμενης λήξης του οκταμήνου της διαθεσιμότητας.

Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη άμεσης έκδοσης της εγκυκλίου για τις κανονικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα εφαρμογής του ΠΔ28/14 περί υποχρεωτικών μεταθέσεων.

Τέλος, συζητήθηκε το οργανόγραμμα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

Τη Δευτέρα ο κ. Αρβανιτόπουλος θα έχει συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία θα συζητηθεί μεταξύ άλλων το ζήτημα των 212 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και η επαναπρόσληψή τους φέρεται να έχει «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top