ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Ο άγνωστος Σακελλαρίδης: Η φιλία με τον Τσίπρα, η Αθήνα, o γάμος και η εκκλησία

Ο υποψήφιος Δήμαρχος που θέλει να κάνει την πρωτεύουσα… Βερολίνο μιλά στο star.gr

​Της Άννας Σταματιάδου

Ευγενικός, κομψός και λίγο αγχωμένος….. Αυτή την εντύπωση άφησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης στη συνέντευξη του στις εγκαταστάσεις του Star Channel το απόγευμα της Τετάρτης.

GAVRIHL-ARXI.jpg

Ο 34χρονος οικονομολόγος που ζει στα Εξάρχεια και υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε με ταξί, αφού ο ίδιος δεν οδηγεί αυτοκίνητο, στις εγκαταστάσεις του καναλιού και μίλησε αποκλειστικά στο star.gr για την «ενδιαφέρουσα» εμπειρία που βιώνει στην ζωή του εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Έχω δίπλωμα αλλά δεν έχω αυτοκίνητο. Χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μου τα ΜΜΜ και ειδικά το μετρό και μετακινούμαι πάρα πολύ με τα πόδια» είπε χαμογελώντας ο κ.Σακελλαρίδης, διαβεβαιώνοντας πως δεν έχει οδηγό!

Ο ίδιος δεν δίστασε να μας αποκαλύψει λιγότερο γνωστές πτυ��ές της ζωής του, μιλώντας ανοιχτά για τους αντιπάλους του, τη φιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, τη σχέση του με τις γυναίκες, με την εκκλησία αλλά και για το πώς αντιμετωπίζει την ξαφνική αναγνωρισιμότητα.

«Το ζήτημα της αναγνωρισιμότητας είναι ένα ΣΟΚ. Είναι κάτι πολύ περίεργο» εξομολογήθηκε ο κ.Σακελλαρίδης, παραδεχόμενος ότι υπήρξαν στιγμές και δημοσιεύματα που τον στεναχώρησαν.

Ο νεαρός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως πολλοί υποστηρίζουν υπήρξε προσωπική επιλογή του προέδρου της αξιω��ατικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε και σε όσους τον κατηγορούν ότι «είναι παιδί του κομματικού σωλήνα χωρίς επαγγελματική εμπειρία και ένσημα».

GAVRIHL3.jpg

«Δεν είμαι γόνος, ούτε προέρχομαι από οικογένεια που μπορεί να μου προσφέρει μια πλουσιοπάροχη διαβίωση και σιγουριά για το μέλλον» είπε ο κ.Σακελλαρίδης, στέλνοντας παράλληλα και το δικό του μήνυμα στους επικριτές του.

«Έχω δουλέψει και για την ηλικία μου έχω κάνει πράγματα. Όταν ακούω το επιχείρημα ότι είσαι πολύ νέος για να κάνεις αυτή την δουλειά λόγω απειρίας, αναρωτιέμαι πολλές φορές αν έχει νόημα να κάνουμε εκλογές για να βγάλουμε δήμαρχο ή να βάζαμε μια αγγελία στην εφημερίδα να βρούμε τον πιο έμπειρο τεχνοκράτη για να βρούμε δήμαρχο» είπε χαρακτηριστικά.

Γεννημένος το 1980 στη Νέα Σμύρνη αλλά με καταγωγή από την Νίσυρο ο κ.Σακελλαρίδης που ζει σε μια γειτονιά (στα Εξάρχεια) που έχει στιγματιστεί κατά καιρούς από επεισόδια και «αντεξουσιαστικό» χαρακτήρα, έδωσε διευκρινίσεις για την δήλωση του σχετικά με την παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο αλλά και για το αν θα ήταν δυνατή η αποτροπή επεισοδίων χωρίς την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στις διαδηλώσεις.

«Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να μπορέσουμε να στείλουμε τους αστυνομικούς στις πιο υποβαθμισμένες γειτονίες εκεί που τους έχει πραγματικά ανάγκη ο κόσμος και όχι να τους συγκεντρώνουμε για επικοινωνιακούς λόγους σε διάφορα σημεία που είναι και αχρείαστοι» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, απαντώντας και σε όλους αυτούς που τον κατηγορούν πως «με τις απόψεις του για την ΕΛ.ΑΣ δίνει πόντους στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Η.Κασιδιάρη».

«Το δικαίωμα στην ασφάλεια των πολιτών δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την Χρυσή Αυγή, δεν έχει να κάνει με την Αριστερά και την Δεξιά. Είναι ένα καθολικό δικαίωμα των πολιτών το οποίο πρέπει να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε όλοι» υπογράμμισε ο κ.Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ασφάλειας με ουσιαστικό τρόπο.

Στο ερώτημα για το αν θα είχαν αποφευχθεί επεισόδια αν υπήρχε λιγότερη αστυνομία στις πορείες, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα «πολύ σύνθετο ζήτημα».

GAVRIHL.jpg

«Έχω βρεθεί σε αρκετές διαδηλώσεις και έχω δει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που γίνονται επεισόδια ανεξάρτητα το αν υπάρχει αστυνομία ή όχι…. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που και η ίδια η αστυνομία με την στάση της μπορεί να δημιουργήσει κάποιες εστίες έντασης. Επομένως δεν υπάρχει μια γενική αλήθεια» είπε ο κ.Σακελλαρίδης, τονίζοντας πως για την αποφυγή των επεισοδίων «θα πρέπει αφενός οι διοργανωτές των πορειών να προστατεύουν την ίδια την πορεία και αφετέρου η αστυνομία να δείχνει την πρέπουσα στάση με σεβασμό στα δικαιώματα των διαδηλωτών».

Από το κέντρο της Αθήνας στην Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακά και από την καρδιά της Αμερικής στην πρωτεύουσα της Ελλάδας ο υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Σακελλαρίδης θέλει να κάνει την Αθήνα….. Βερολίνο, όπως λέει, συνδυάζοντας τα παραδοσιακά με τα σύγχρονα στοιχεία.

«Το όραμά μας έχει να κάνει με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Θέλουμε έναν Δήμο ο οποίος θα είναι συμπαραστάτης των Δημοτών και όχι συμπαραστάτης της εκάστοτε κυβέρνησης. Προτεραιότητα μας είναι και η ποιότητα ζωής στην πόλη» πρόσθεσε ο κ.Σακελλαρίδης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τους κκ Καμίνη, Κακλαμάνη και Σπηλιωτόπουλο λέγοντας πως πρόκειται για «δοκιμασμένες λύσεις με αρνητικά αποτελέσματα.

«Η δική μας πολιτική κατεύθυνση πηγάζει από τις ανάγκες της κοινωνίας και έχουμε και το στόχο, και το όραμα και το σχέδιο για να ικανοποιήσουμε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας» είπε με νόημα.

Ποια όμως θα είναι η πρώτη κίνηση που θα κάνει σε περίπτωση που βγει Δήμαρχος; Ο κ.Σακελλαρίδης όπως είπε θέλει να είναι όλα έτοιμα πριν χτυπήσει «το κουδούνι» του Σεπτεμβρίου, για αυτό και θα δώσει έμφαση στα σχολεία, τους μαθητές, τους καθηγητές αλλά και τους παιδικούς σταθμούς έτσι ώστε κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς…. θρανίο!

sakellaridis-tsipras-570-480x360.jpg

Από τα φοιτητικά χρόνια ξεκίνησε άλλωστε και η φιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο έχου�� δεθεί όπως λέει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα λόγω των εκλογών. Οι συναντήσεις τους όπως μας εξομολογήθηκε είναι συχνές και εστιάζουν κυρίως στα προβλήματα της Αθήνας, όπως τα προσφυγικά και η υπόθεση με το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

«Τα προσφυγικά αποτελούν ένα χώρο ιστορικής μνήμη και αν και έχουν χαρακτηριστικά διατηρητέα έχουν αφεθεί αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα. Αν γκρεμιστούν και στην θέση τους φτιαχτεί ένα μεγάλο mall, αυτό δεν θα ήταν στο συμφέρον κανενός πολίτη» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναλύοντας ταυτόχρονα την πρόταση του που περιλαμβάνει την δημιουργία: ενός ξενώνα για τους συγγενείς των ασθενών στον Άγιο Σάββα, ενός μουσείου προσφυγικής μνήμης, αλλά και το χτίσιμο κατοικιών με κο��δύλια του ΕΣΠΑ.

Όσο για τις αγωνίες των «Πράσινων» ψηφοφόρων ο κ.Σακελλαρίδης τόνισε πως για την Λεωφόρο Αλεξάνδρας «χρειάζεται πολύς διάλογος και πολιτική βούληση για να δοθεί λύση».

Όσον αφορά τη σχέση του με την εκκλησία, ο κ.Σακελλαρίδης παραδέχτηκε στην κάμερα ότι δεν είναι θρησκευόμενος.

KAMERA.jpg

«Σέβομαι όλους τους ανθρώπους που είναι θρησκευόμενοι και πιστεύουν στον Θεό. Εγώ δεν είμαι θρησκευόμενος, δεν πηγαίνω συχνά στην εκκλησία, δεν θα προσποιηθώ ότι το κάνω αυτό για να κερδίσω ψήφους» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ.Σακελλαρίδης, με αφορμή τα ��ετικά σχόλια που ακούγονται για την εξωτερική του εμφάνιση, είναι ξεκάθαρος απέναντι στις γυναίκες, δηλώνοντας πως δεν θα ήθελε να τον ψηφίσουν με κριτήριο το look του!

«Αν κάποιος θέλει να με ψηφίσει για αυτό το λόγο, καλύτερα να το ξανασκεφτεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν φοράει βέρα στο δεξί.

1922286_593112264110906_1599041444_n.jpg

«Δεν είμαι παντρεμένος αλλά θα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά» εξομολογήθηκε με χαμόγελο στο star.gr ο κ.Σακελλαρίδης, τονίζοντας πως άμεση προτεραιότητα του είναι η ενασχόληση του «με τα κοινά» που αποτελεί και ανάγκη για εκείνον και το πρόγραμμα του που αναμένεται να παρουσιαστεί στις 17 Μαρτίου.

Όσο για το ψηφοδέλτιο του, ο κ.Σακελλαρίδης μας αποκάλυψε «off the record» πως θα περιλαμβάνει αρκετά επώνυμα πρόσωπα.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top