Οριστικά υπέρ της άρσης ασυλίας της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση της ΚΟ

Αλλά και πάλι δύο γραμμές στο εσωτερικό του

Οριστικά υπέρ της άρσης ασυλίας της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση της ΚΟ

Πρώτη ανάρτηση 18.28


Οριστικά τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας των 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπερψήφιση από την πλειοψηφία των βουλευτών του της κοινής εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κ.Ο.

Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και διήρκεσε τέσσερις ώρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και πάλι δύο γραμμές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το αν πρέπει να συμφωνήσει στην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για παραβατικές ή εγκληματικές πράξεις.

Με την εισήγηση διαφώνησαν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μ. Γλέζος, Α. Μητρόπουλος Ζ. Κωνσταντοπούλου, Στ. Παναγούλης και Γ. Μιχελογιαννάκης) εκ των οποίων ο τελευταίος απουσίαζε αλλά με επιστολή του αιτιολογούσε την αρνητική στάση του.

Κάποιοι επίσης εξ αυτών δεν διαφωνούν με τη δικαστική έρευνα στο σύνολό της, αλλά φέρονται να χαρακτηρίζουν «διάτρητο» το κατηγορητήριο για ορισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η υπερψήφιση επίσης της εισήγησης για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, δεν προδικάζει ότι θα ψηφίσουν θετικά, καθώς είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν το «παρών» ή την αποχή ή και να καταψηφίσουν την πρόταση για την άρση ασυλίας.

Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να ακούσει την άποψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν συλληφθεί,επί του κατηγορητηρίου των δικαστικών αρχών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top