Τα «προσφυγικά» της Αλεξάνδρας και άλλα 160 ακίνητα μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ

Ιδιωτικοποιούνται ολυμπιακά ακίνητα, παραλίες και «φιλέτα» στην Πλάκα

​Οι Προσφυγικές Πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και τα Ολυμπιακά Κέντρα Γαλατσίου, Μαρκόπουλου και Σχοινιά και διάφορα «φιλέτα» στην Αθήνα, στην επαρχία και στο εξωτερικό, συγκαταλέγονται στα 168 ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στη «Δι@ύγεια», μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα, νομή (χρησιμοποίηση) και κατοχή 167 μεγάλα, μεσαία και μικρά ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ μεταφέρεται και το δικαίωμα παραχώρησης του Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Οι οκτώ πολυκατοικίες των προσφυγικών που χτίστηκαν την περίοδο 1933-1935 διαθέτουν 228 διαμερίσματα, εκ των οποίων το καθένα είχε κατά μέσον όρο 45 τ.μ. Χτίστηκαν για να στεγάσουν μικρασιάτες πρόσφυγες. Σήμερα κατοικούνται περί τα 50 από τα 228 διαμερίσματα του συγκροτήματος. Αν και εκτιμάται ότι το Δημόσιο διαθέτει 177 διαμερίσματα, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν 137.

Ολυμπιακά Ακίνητα, Ξενία και ΤΑΧΔΙΚ

-Το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου με όλα τα υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις είναι 92 στρεμμάτων .

-Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου είναι 100 στρεμμάτων .

-Το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά έχει επιφάνεια 2.000 στρέμματα.

-Το Ξενία του Πλαταμώνα είναι ένα ακίνητο επτά στρεμμάτων που χτίστηκε το 1960.

Στο ΤΑΙΠΕΔ περνούν ακίνητα του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ). Ένα βρίσκεται στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, έχει έκταση 660 τ.μ. και απαλλοτριώθηκε το 1974, Το δεύτερο βρίσκεται στη θέση «Κάτω Πορόια» του Δήμου Σιντικής Σερρών και έχει έκταση δύο στρεμμάτων.

Πλάκα, παραλίες και ακίνητα εξωτερικού

Στο Ταμείο περνά προς αξιοποίηση μία σειρά ακινήτων που βρίσκονται στην Πλάκα.

Ακόμη, μεταβιβάζονται γεωτεμάχια σε Τουρκολίμανο Ελευσίνας (17 στρέμματα), το αγρόκτημα Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής (27 στρέμματα), καθώς και οι εκτάσεις του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Δασάκι-Κρυονέρι (134 στρέμματα) και Τρανό Λειβάδι (230 στρέμματα). Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά τις παραλίες Αρκούδι Πηνειού Ηλείας (13 στρέμματα) και Πλύτρα - «Παχειά Άμμος» Μονεμβασιάς Λακωνίας (15 στρέμματα).

Στο μεταξύ, μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον (2211 Massachusetts Avenue), που αποκτήθηκε από το Δημόσιο το 1949, οικόπεδο της περιοχής Hatfield στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, έκτασης 1.766 τ.μ. που αγοράστηκε το 1996, καθώς και ακίνητο στο Ερεβάν της Αρμενίας, συνολικού εμβαδού 1.156,7 τ.μ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR εκπομπή live u

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top