ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Οι νέες θέσεις εργασίας προτεραιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη

Ατυπη Σύνοδος στη Αθήνα με θέμα τον Θαλάσσιο και Παράκτιο τουρισμό

​Στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις χώρες της ΕΕ στον τομέα του «Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού» αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία ‘Ολγα Κεφαλογιάννη ανοίγοντας σήμερα το πρωί τις εργασίες σχετικής Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Τουρισμών της ΕΕ.

«Η θαλάσσια πολιτική είναι οριζόντια πολιτική της Προεδρίας της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η Ελλάδα, η Ευρώπη, βλέπει ότι ο τουρισμός, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας. Ο κλάδος, εκπροσωπεί το 10% του ευρωπαϊκού ακαθάριστου προϊόντος και απασχολεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους. Έχει δυναμική να μπορέσει στο επόμενο διάστημα, τα επόμενα χρόνια να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ευρωπαϊκή οικονομία στην ανάπτυξή της και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η ελληνική προεδρία αναπτύσσει τις πολιτικές εκείνες που θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ευρώπη που είναι άλλωστε ο πρώτος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός να παραμείνει στην πρώτη θέση εμπλουτίζοντας όμως τις πολιτικές της και δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους ευρωπαίους να έχουν απασχόληση και εισόδημα» δήλωσε η κ.Κεφαλογιάννη, προσερχόμενη στην εκδήλωση.

Ειδικότερα, στη διάσκεψη για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συζητήθηκαν βασικά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τομέα ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας.

Πως θα βοηθήσει η ΕΕ τις παράκτιες περιφέρειες και τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα εμπόδια

Τα προτεινόμενα μέτρα για ��ντιμετώπιση των δυσκολιών στην τόνωση του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στην Ευρώπη συνοψίζονται στα εξής: 1) δημιουργία οδηγού στο διαδίκτυο για ευκαιρίες χρηματοδότησης κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 2) προώθηση διαλόγου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με χειριστές κρουαζιερόπλοιων, λιμενικές αρχές και άλλους ενδιαφερόμενους, 3) ανάπτυξη της θαλάσσιας διάστασης σε τουριστικές πρωτοβουλίες της ΕΕ, 4) υποστήριξη των διακρατικών και διαπεριφερειακών συνεργασιών και δικτύων, καθώς και εξειδικευμένων στρατηγικών, 5) προώθηση καινοτομιών στη διαχείριση με τη χρήση της ΤΠΕ, 6) βελτίωση της διαθεσιμότητας των δεδομένων αναφορικά με τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό, 7) προώθηση του οικοτουρισμού και δημιουργία συνδέσμων ανάμεσα σε βιώσιμες δράσεις, 8) προώθηση στρατηγικών για την καταπολέμηση της μόλυνσης και των αποβλήτων, 9) έναρξη έρευνας για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας των νησιών και τη δημιουργία στρατηγικών προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, 10) διεξαγωγή έρευνας για την εύρεση καινοτόμων πρακτικών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις μαρίνες και την ανάπτυξή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top