Βενιζέλος: Θέλουμε να διεκδικήσουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Συνάντηση με τον Γερμανό πρόεδρο Γκάουκ - Όλο το παρασκήνιο

​«Η έγερση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Πρόεδρο Παπούλια, κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον Γερμανό Πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ, αντανακλά τη θέση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και του ελληνικού λαού και, φυσικά, της ελληνικής κυβέρνησης». Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος τ��ς κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ε.Βενιζέλος στον Γερμανό Πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ σε συνάντηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Γκάουκ για τις συνομιλίες που είχε, στο πλαίσιο των εξαιρετικών ελληνογερμανικών σχέσεων αλλά και της διεθνούς νομιμότητας με τους Γερμανούς ομολόγους του, για το θέμα αυτό, το οποίο συνδέεται με τις ηθικές και ιστορικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις φρικαλεότητες της κατοχικής περιόδου.

Επίσης ο κ.Βενιζέλος τον ενημέρωσε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε στα διάφορα αρνητικά και άδικα για την Ελλάδα στερεότυπα που αναπαράγονται σε μερίδα των γερμανικών ΜΜΕ και έδωσε έμφαση στη στενή ελληνογερμανική συνεργασία, στο πλαίσιο της ευρωζώνης και του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε δε, ιδιαιτέρως, τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού, με χαρακτηριστικότερο το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει ήδη επιτευχθεί, τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και την ιδιορρυθμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού δημοσίου χρέους, που το καθιστούν ��ακροπροθέσμως βιώσιμο

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, επίσης, στην ελληνογερμανική συνεργασία στο πλαίσιο της Kοινής Eξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top