ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία: Αλλάζει όνομα η Δημοκρατική Αριστερά

Νέα διακήρυξη που υπογράφεται από 101 προσωπικότητες

ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία:  Αλλάζει όνομα η Δημοκρατική Αριστερά
«ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία» θα είναι το νέο όνομα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το απόγευμα της Τετάρτης δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη του νέου κόμματος με βασικό πυρήνα τη ΔΗΜΑΡ. Ο τρίτος πόλος της Κεντροαριστεράς, όπως τον έχει ονομάσει ο Φώτης Κουβέλης, περιγράφεται στη διακήρυξη ως μια συνεργασία κομμάτων, κινήσεων, ομάδων και προσώπων που ανήκουν στον χώρο της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς.

«Είμαστε αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία. Διαφωνούμε με την αντιπολιτευτική πολιτική που αρκείται σε εύκολους αφορισμούς, ενσωματώνει ανεδαφικές διεκδικήσεις, αντιτίθεται σε αναγκαίες αλλαγές, αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα και εμφορείται από έναν παρωχημένο κρατισμό. Προτείνουμε τη δική μας εναλλακτική, συγκεκριμένη και υπεύθυνη στρατηγική για τη δημοκρατική έξοδο από την κρίση με ένα εθνικό σχέδιο προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας. Διεκδικούμε ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με στόχο μια συμφωνία που θα μειώσει το χρέος ουσιαστικά και θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική» αναφέρει –μεταξύ άλλων- η διακήρυξη που υπογράφεται από 101 προσωπικότητες.

Μεταξύ αυτών διακρίνονται οι υπογραφές των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη και Χάρη Καστανίδη, της πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά, των δημοσιογράφων Σταμάτη Μαλέλη και Ριχάρδο Σωμερίτη, του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού και των ηθοποιών Γιώργου Αρμένη και Στέλιου Μάινα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top