Άδωνις: Θα εξεταστεί που και πως θα εφαρμοστεί το 5ευρο έως τις 31/12

Νέα κόντρα με ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ

Άδωνις: Θα εξεταστεί που και πως θα εφαρμοστεί το 5ευρο έως τις 31/12
«Πήρε πολύ με��άλη έκταση η ιστορία, άκαιρα και χωρίς λόγο» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ μιλώντας στην εκπομπή «Live U» του STAR.

Ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε διευκρινήσεις για το θέμα και αναφέρθηκε στην εγκύκλιο που είχε εκδοθεί από τον προκατοχό του, Ανδρέα Λοβέρδο, η οποία θεσπίζει από 1/1/2011 το εισιτήριο των 5 ευρώ.

«Από τη στιγμή που τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ μετατραπούν νομικά σε Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και ακόμα περισσότερο, όταν θα ενωθούν οι δύο μονάδες, προφανώς ο νόμος του ΕΣΥ θα εξακολουθεί να ισχύει» εξήγησε οκ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι στο νόμο του ΠΕΔΥ έχει προβλεφθεί μεταβατικό διάστημα μέχρι 31/12/2014, όπου θα εξεταστεί που και πως θα εφαρμοστεί το 5ευρω.

Στο σημείο εκείνο διέκοψε τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής. «Έπρεπε να το είχατε πει από την αρχή, δημιουργήθηκε τεράστια σύγχυση» τόνισε ο κ. Καρύδης.

Η απάντηση του κ. Γεωργιάδη ήταν άμεση, με τον ίδιο να δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένος: «Εσείς τη δημιουργήσατε και δε θέλω να το συνεχίσω. Εάν το ΠΑΣΟΚ με είχε πάρει τηλέφωνο πριν βγάλει την ανακοίνωση δεν θα έλεγε τέτοια πράγματα».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός χαρακτήρισε κουραστική τη στάση του ΠΑΣΟΚ: «Η ιδέα ότι ένα κόμμα, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, βγάζει συνεχώς ανακοινώσεις για μέλη της κυβέρνησης αρχίζει να γίνεται λίγο κουραστική». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top