Απολύσεις στο Δημόσιο: Κλείνει σε νέα συνάντηση ο κατάλογος

Παρουσίασε λίστα ο Μητσοτάκης – Οι ενστάσεις των τροϊκανών

Απολύσεις στο Δημόσιο: Κλείνει σε νέα συνάντηση ο κατάλογος
Σε νέα συνάντηση, πιθανότατα την άλλη βδομάδα, θα κλείσει ο κατάλογος των απολύσεων ��το Δημόσιο.

Η σημερινή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της τρόικας, η οποία κράτησε σχεδόν 3 ώρες, ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία, αν και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε στα χέρια του τη λίστα με τον αριθμό των εργαζομένων για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, δεδομένου ότι αναγνωρίστηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τόσο στο επίπεδο της διαθεσιμότητας και του στόχου των υποχρεωτικών απολύσεων από το δημόσιο, όσο και σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, με ικανοποίηση άκουσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας τις πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο για την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο δημόσιο, καθώς και στη μείωση των διοικητικών βαρών που προωθούνται σε 13 τομείς της οικονομίας, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στην τρόικα κατάλογο με πάνω από 4.000 ονόματα, που είναι η μνημονιακή υποχρέωση για τις απολύσεις το 2013, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί στην τελική του μορφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός είχε μαζί του και τα ονόματα των 2.600 γιατρών που δεν έχουν κάνει αίτηση στον ΕΟΠΥΥ και προτιμούν να κρατήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους, ενώ η λίστα συμπληρώνεται και με τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ και τους περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους με προσωρινές διαταγές που οδηγήθηκαν στην έξοδο μετά από δικαστικές αποφάσεις.

Όσον αφορά τους απολυμένους της ΕΡΤ, πάντως, η τρόικα προβάλλει ενστάσεις, ισχυριζόμενη πως δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός μέχρι να συγκροτηθεί ο νέος φορέας (ΝΕΡΙΤ).

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, το… κουπί το τραβάει η Υγεία όπου ήδη 7.900 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω αναδιαρθρώσεων στον Οργανισμό.

Την ίδια ώρα, στους υπολογισμούς για το δεύτερο κύμα των 12.500 υπαλλήλων υπολογίζονται και περίπου 4.000 υπάλληλοι στο πλαίσιο της κινητικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top