Κόντρα πάλι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Με τον Λ.Γρηγοράκο και για την αναφορά της σε «ντροπολογίες»

Κόντρα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ξέσπασε και πάλι στη Βουλή, αυτή τη φορά ανάμεσα στην ίδια και στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, στην οποία τελικά συμμετείχε και η προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά!

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι την ίδια ώρα που συνεδριάζει η Ολομέλεια βρίσκεται σε εξέλιξη και η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται συνεδρίαση σε μία βουλή άδεια, για πολλοστή φορά και να περνάνε τροπολογίε��-ντροπολογίες με την γνωστή μεθόδευση» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπετε καμία ντροπολογία;» παρενέβη τότε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, προφανώς ενοχλημένος από τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Κύριε υπουργέ θα πάρετε τον λόγο και θα πείτε αυτά που θέλετε. Σας παρακαλώ», προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, αλλά ανυποχώρητη η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «στοχευμένη και μεθοδευμένη ένταση».

Επανήλθε όμως και ο Λ. Γρηγοράκος, ανταπαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι συμπεριφέρεται με υβριστικό τρόπο στους βουλευτές.

«Ξεχάσατε ότι είστε υπουργός; Δεν είστε στο προεδρείο. Θα πάρετε το λόγο και θα τα πείτε» απάντησε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, αλλά εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Γρηγοράκος είπε στην κ. Τσαρουχά: «Αφήστε τη να βρίζει»! Στη συνέχεια μάλιστα ζήτησε από το προεδρείο να αφαιρέσει το λόγο από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για ποιο λόγο; Θα κάνω λογοκρισία σε βουλευτή; Αν αυτό πιστεύει η βουλευτής δεν έχω κανένα λόγο να τη σταματήσω» του απάντησε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η «τροπολογία – δώρο σε δημάρχους» όπως χαρακτηρίσθηκε πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατατέθηκε από τον βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη και έγινε αποδεκτή από τον Λ. Γρηγοράκο, προβλέπει ότι όσοι δήμαρχοι προσέλαβαν προσωπικό με συμβάσεις που όριζαν συγκεκριμένο έργο και τομέα απασχόλησης, αλλά τελικά τους απασχόλησαν σε διαφορετικό αντικείμενο ή δέχτηκαν να παραλάβουν διαφορετικό έργο από αυτό που προέβλεπε η σύμβαση, απαλλάσσονται των όποιων ποινικών ευθυνών τους.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πάντως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της: "Σε σχέση με την τροπολογία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη , στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/1/ΕΕ…» που σχετίζεται με τις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, αφορά μόνο εργαζόμενους και όχι παραδοτέα έργα, όπως η αντιπολίτευση θέλει να παρουσιάσει.

Διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά ότι, η τροποποίηση που εμπεριέχεται αφορά μόνο τους απασχο��ούμενους με συμβάσεις έργου και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παραδοτέα έργα ή οτιδήποτε παρόμοιο που οδηγεί σε αρνητικούς συνειρμούς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών προασπίζεται την τήρηση της νομιμότητας του Συντάγματος και του Δικαίου. Οτιδήποτε μπορεί να φέρει οσμή σκανδάλου, συγκάλυψης, ανομίας και διαφθοράς δεν είναι αποδεκτό από την κυβέρνηση και κυρίως, δεν είναι αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία".


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top