«Ξεράθηκε» η ΕΛΙΑ της Κεντροαριστεράς προτού καν «φυτευτεί»!

Δεν τα βρήκαν ΠΑΣΟΚ και 58 για το ευρωψηφοδέλτιο

Προτού καν «φυτευτεί» ξεράθηκε τελικά η ελληνική εκδοχή της ΕΛΙΑΣ, του συνασπισμού δηλαδή των κομμάτων και των κινήσεων της Κεντροαριστεράς, κατά τα πρότυπα της Ιταλίας, όπως είχε προτείνει η «Κίνηση των 58», σχετικά με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, για την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές για αρχή.

Τελικά όμως η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο. Ο επικεφαλής της κίνησης κ. Βούλγαρης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, στον οποίο ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχουν τελικά τα μέλη της Κίνησης των 58 στο ευρωψηφοδέλτιο, αν και θα συμμετέχουν στη διάσκεψη που έχει προγραμματιστ��ί στις 8 και 9 Μαρτίου, παρουσία του προέδρου της ευρωβουλής Mάρτιν Σουλτς. Μία ουσιώδης διαφορά είναι όμως ότι οι 58 δεν θα είναι συνδιοργανωτές της διάσκεψης.

Η κίνηση των 58 φέρεται να δεσμεύεται πάντως για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των προσπαθειών του προέδρου του κ. Βενιζέλου για την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς.

Από τα μεγαλύτερα αγκάθια στο εγχείρημα και όπως φάνηκε ανυπέρβλητο ήταν ο τρόπος συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου μετά και την απόφαση της κυβερνησης για σταυροδοσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top