Παίρνει νομοθετική πρωτοβουλία για τις ΜΚΟ το ΠΑΣΟΚ

«Για να αποτραπεί κάθε φαινόμενο αδιαφάνειας και διαφθοράς»

Πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου νόμου για τις ΜΚΟ που θα αποτρέπει «κάθε φαινόμενο αδιαφάνειας και διαφθοράς» παίρνει το ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «οι πρόσφατες αποκαλύψεις για παρανομίες, διαφθορά και διασπάθιση πόρων από το χώρο των ΜΚΟ, επιβάλουν ριζικές αλλαγές στο όλο καθεστώς λειτουργίας τους».

Κάνοντας λόγο για φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σ’ αυτές μέσω απάτης και διαφθοράς, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι εκμεταλλεύονται το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους.

Επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε επιχειρήσει το 2011 «να βάλει τάξη στο όλο θέμα», το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι χρειάζεται η προσπάθεια να ολοκληρωθεί με νομοθετικές παρεμβάσεις που θα επιβάλουν το συστηματικό έλεγχο των ΜΚΟ.

«Σε αυτή την προσπάθεια υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικής συμβολής και του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κ. Τέντε που έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει στο πλαίσιο αυτό κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου νόμου που θα θέσει τέλος στα αρνητικά φαινόμενα στο χώρο των ΜΚΟ» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top