Τι αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης για τους μετακλητούς στο γραφείο του

Απάντηση σε ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Μ.Χρυσοβελώνη

Τι αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης για τους μετακλητούς στο γραφείο του

​Στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών στο δικό του γραφείο έδωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

«Το δικό μου γραφείο προβλέπει την ύπαρξη ενός Γενικού Γραμματέα με δύο μετακλητούς υπαλλήλους. Εγώ ουδέποτε πήρα ούτε Γενικό Γραμματέα ούτε τους δύο μετακλητούς υπαλλήλους. Στο δικό μου γραφείο προβλέπεται να υπηρετούν 17 άτομα και σήμερα υπηρετούν 9 υπάλληλοι» ξεκαθάρισε ο υπουργός, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος προσπάθησε να τηρήσει όχι μόνο το γράμμα αλλά και την ουσία του νόμου για τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων.

«Εγώ ως υπουργός είχα τη δυνατότητα να συστήσω μια Γενική Γραμματεία, δεν το έκανα. Η Γενική Γραμματεία είχε δύο υπαλλήλους, δεν προσελήφθησαν και από τους υπολοίπους 17 βρίσκονται σήμερα και εργάζονται οι 9. Που είναι λοιπόν οι φίλοι οι κομματικοί που πάμε να τακτοποιήσουμε; Εκτός αν προτιμάτε, ο κάθε υπουργός, και εν προκειμένω, ο υπουργός Επικρατείας να είναι μόνος του, να σηκώνει το τηλέφωνο και να απαντάει» επέμεινε ο κ. Σταμάτης.

Νωρίτερα, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη επεσήμανε ότι από τον Νοέμβριο του 2012 με απόφαση του Πρωθυπουργού τέθηκε η διάταξη για μείωση κατά 20% των μετακλητών, αλλά ακόμη δεν έχει υ��οποιηθεί από τους υπουργούς, οι οποίοι σε γραπτές απαντήσεις λένε ότι δεν θα μειώσουν τους μετακλητούς υπαλλήλους τους. «Προτιμάτε να απολύσετε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, παρά να αποχωριστείτε κάποιους από τους 1.350 πολιτικούς φίλους σας», σχολίασε.

Σχεδόν 400.000 ευρώ τον μήνα ξοδεύουμε σε 283 μετακλητούς υπαλλήλους

Υπενθυμίζουμε πάντως πως σύμφωνα με στοιχεία που είχαν φτάσει τέλη Ιανουαρίου στην βουλή μετά από σχετική ερώτηση 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο γραφείο του κ.Σταμάτη εργάζονται εννέα άτομα: 4 αποσπασμένοι, 5 μετακλητοί. Για τη μισθοδοσία των 5 μετακλητών, που δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, το μηνιαίο μισθολογικό κόστος, συμπεριλαμβανομένης και της εργοδοτικής εισφοράς, ανέρχεται στο ποσό των 7.250 ευρώ!!!

Συνολικά, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι μετακλητοί υπάλληλοι είναι 283 σε 13 υπουργεία και κοστίζουν μηνιαίως στο ελληνικό κράτος 370.000 ευρώ!!!! Οι αμοιβές των εν λόγω υπαλλήλων δεν είναι για όλους ίδιες, καθώς άλλοι φαίνεται να αμείβονται με 1.000 και άλλοι με σχεδόν 2.400 ευρώ μηνιαίως

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top