Κάρας: η τρόικα ήταν αναγκαίο κακό

«Η ΕΕ δεν διέθετε εργαλεία για τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση»

Κάρας: η τ��όικα ήταν αναγκαίο κακό

«Η τρόικα ήταν αναγκαίο κακό, γιατί η ΕΕ δεν διέθετε τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά παρά τα λάθη, οι προσπάθειες υπήρξαν αποτελεσματικές και κανείς δεν λέει σήμερα ότι η ευρωζώνη κινδυνεύει, ούτε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει. Τώρα συζητούμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, για δημοκρατική νομιμοποίηση και έλεγχο των εφαρμοζόμενων πολιτικών» δήλωσε ο Αυστριακός ευρωβουλευτής, Ότμαρ Κάρας, του ΕΛΚ, επικεφαλής της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, που διερευνά τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας, στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα.

Τα περισσότερα λάθη της τρόικας έγιναν στην πρώτη φάση, πρόσθεσε, λέγοντας ότι ήταν μια διακυβερνητική διαδικασία και δεν λειτούργησε με κανόνες, αλλά διαφορετικά από χώρα σε χώρα. «Κανένα κράτος-μέλος δεν είναι μόνο του, έχουμε κοινή ευθύνη και το σημαντικό» είπε «είναι να μην κλείσουμε τις πόρτες».

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ευρωβουλευτής προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ , επειδή κατήγγειλε ότι στη συνάντηση με τον Α. Τσίπρα στο Στρασβούργο ο τελευταίος δεν τους έκανε καμία πρόταση σε σχέση με την πρόγραμμα της τρόικας και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top