Στουρνάρας: Συμφωνία με τρόικα τον Φλεβάρη και δόση τον Μάρτιο

«Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα ξεκινήσει πριν τις ευρωεκλογές»

Στουρνάρας: Συμφωνία με τρόικα τον Φλεβάρη και δόση τον Μάρτιο

Σε καταρχήν συμφωνία με την τρόικα έως το Eurogroup του Φεβρουαρίου, ώστε να ληφθεί η απόφαση για την έγκριση της επόμενης δόσης στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του Μαρτίου προσδοκά ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες μετά το τέλος του σημερινού Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορές σε ορισμένα σημεία με την τρόικα, ωστόσο επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά παρουσιάζει εναλλακτικές προτάσεις. Ο ίδιος, τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα φθάσει τα 830 εκ. ευρώ και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και αλλάζει όλη την εικόνα και γι' αυτό ζήτησα από τους εκπροσώπους της Τρόικας να επαναπροσδιορίσουν την όλη κατάσταση».

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι το θέμα του δημοσιονομικού κενού με την τρόικα «έχει λυθεί με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους υποστήριξε ότι θα ξεκινήσει «μόλις η Eurostat επικυρώσει τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, περί τις 24 Απριλίου».

Όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό του 2015, ο υπουργός των Οικονομικών είπε ότι η ελληνική πλευρά έχει επισημάνει περιοχές από τις οποίες αναμένει εξοικονόμηση και οι οποίες έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την αναδιάρθρωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για τη συζήτηση που αφορά το χρηματοδοτικό κενό, εξάλλου, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι θα ανοίξει μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους καθώς όπως υπογράμμισε, «δεν έχει ανακοινωθεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αξιολογηθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top