Στουρνάρας: Υπάρχει πρόοδος με τρόικα, οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν όσο πρέπει

«Είναι δύσκολη αυτή η αξιολόγηση, είμαστε στο τέλος του προγράμματος»

Στουρνάρας: Υπάρχει πρόοδος με τρόικα, οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν όσο πρέπει

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα διαρκέσουν όσο πρέπει» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μίλησε για την οικονομική διακυβέρνηση και το ευρωπαϊκό εξάμηνο στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε στον… ίδιο τον Ντάισελμπλουμ ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει στο ολλανδικό κοινοβούλιο ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος της Ελλάδας και έχουν τηρηθεί όλα τα προαπαιτούμενα του Δεκεμβρίου.

«Συζητάμε με την τρόικα για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, είμαστε στο τέλος του προγράμματος» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολη αυτή η αξιολόγηση αλλά στο τέλος θα έχουμε συμφωνία».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα του χρέους, υπενθυμίζοντας ότι στο Eurogroup τού Νοεμβρίου του 2012, τέθηκε η νομική βάση για περαιτέρω μείωσή του με τους κατάλληλους τρόπους, εφόσον τηρηθούν οι προϋποθέσεις και κυρίως επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, αναφερόμενος στην τρόικα και το πόρισμα που συντάσσει το Ευρωκοινοβούλιο για το ρόλο και τις αποφάσεις της στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή σε προτάσεις σχε��ικά με τη δημοκρατική νομιμοποίηση της τρόικας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top