ΣΔΟΕ: Από τα 2051 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ελέγχονται μόνο 266 υποθέσεις!!

Δείτε τι αποκάλυψε στην Επιτροπή Θεσμών ο Στ.Στασινόπουλος

​Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για την τύχη της λίστας Λαγκάρντ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στασινόπουλος που καλέστηκε στην Επιτροπή μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει λεπτομέρειες για την εξέλιξη του ελέγχου των ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα, αλλά και αν έχουν εισπραχθεί πρόστιμα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, από τα 2051 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί μόνο τα 266 για ανάλογ��ς υποθέσεις, από τις οποίες οι 155 βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ίσως αυτόν το μήνα να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα .

Ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε ότι επειδή τα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ είναι πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα πρέπει να αναμένονται προσφυγές και άρα τα πορίσματα του ΣΔΟΕ θα πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένα ώστε να μην καταπέσουν στην πορεία. Επίσης, μέχρι τώρα το ΣΔΟΕ δεν έχει πλήρη εικόνα για το μέγεθος της ζημίας του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με τον κ.Στασινόπουλο, τα 900 ονόματα της λίστας έχουν μηδενικό ποσό στις καταθέσεις τους και διευκρίνισε πως τα έσοδα που προσδοκά το κράτος δεν είναι άμεσα εισπρακτέα και όπως χαρακτηριστικά είπε «εμείς δου��εύουμε σήμερα, για το αύριο»

«Η υπηρεσία του αλλάζει προφίλ όπως είπε και αφήνει πίσω τον έλεγχο για την φοροδιαφυγή και ασχολείται με την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος» τόνισε ο κ.Στασινόπουλος, επισημαίνοντας πως εκτός από την Λαγκάρντ ερευνά και την λίστα του Λιχνεστάϊν που είναι στο αρχείο από το 2010, ενώ παράλληλα περιμένει εντολή εισαγγελέα όπως είπε για το αν θα ανοίξει ή όχι την λίστα με τα ακίνητα του Λονδίνου, όπου εκεί παρουσιάζεται ιδιαίτερη δυσκολία καθώς εκεί σε πολλές περιπτώσεις λείπουν ακόμη και τα πατρώνυμα.

«Δεν χρειάζονται ικανότητες ελεγκτή αλλά αστυνομικό δαιμόνιο» επεσήμανε ο κ.Στασινόπουλος για την λίστα με τα ακίνητα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως περιμένει εντολή και για την λίστα με τα εμβάσματα στο εξωτερικό 54.000 φορολογουμένων.

Βίντεο STAR εκπομπή Live u

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top