Ο Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ ψέλλισε μερικά Γαλλικά… στον Γερμανό Σταϊνμάγερ για το χρέος

Έντονη αντιπαράθεση και "καρφιά" και από την Ν.Μπακογιάννη

Ο Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ ψέλλισε μερικά Γαλλικά… στον Γερμανό Σταϊνμάγερ για το χρέος

​Λίγη ώρα μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και το τετ α τετ με τον πρόεδρο της βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Σταϊνμάγερ συνάντησε και την επιτροπή ελληνογερμανικής φιλίας, όπου ήταν βουλευτές από όλα τα κόμματα και είχε και έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βούτση.

Ο κ.Βούτσης είπε στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μεγαλύτερη διαγραφή του «επαχθούς» χρέους, όπως το χαρακτήρισε και το οποίο όπως είπε «προέρχεται από άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα, που έχουν υπάρξει μέσω συναλλαγών και μιζών από πολλές χώρες και από την δική σας». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τα πράγματα στην Ελλάδα «πολύ άσχημα, πως ήμαστε στα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής» και πως «είναι παράλογο να εξαγνίζεται μια λάθος συνταγή», χαρακτηρίζοντας τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις ως «μεταρρυθμίσεις που μυρίζουν αίμα».

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός, απαντώντας στον κ.Βούτση και στους υπόλοιπους βουλευτές της επιτροπής, τόνισε πως «αν η Ελλάδα διακόψει το δρόμο που ακολουθεί και επιστρέψει στον δρόμο του δανεισμού, αυτό θα είναι λάθος».

«Αξίζει να ακολουθήσετε αυτό το δρόμο και αν προσθέσετε σε αυτόν μια έξυπνη πολιτική ανάπτυξης τότε θα έχετε σύντομα καρπούς» εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός.

«Οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες. Θα ήταν λάθος αν η Ελλάδα εστιάσει μόνο στην τρόικα και στην κριτική που ασκείται σε αυτήν» πρόσθεσε.

Η κ.Μπακογιάννη δήλωσε οπαδός των διαρθρωτικών αλλαγών, ξεκαθάρισε ωστόσο πως είναι «άλλο διαρθρωτικές αλλαγές και άλλο λιτότητα», τονίζοντας στον Γερμανό υπουργό πως «ως ελληνικός λαός δεν μπορούμε να πληρώσουμε άλλο».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top