Α.Γεωργιάδης στο Star: προσπαθούμε να εξαιρεθούν οι άνεργοι από τα 25 ευρώ

Αλλά μόνο με εξεύρεση ισοδύναμου μέτρου θα επιτευχθεί

Α.Γεωργιάδης στο Star: προσπαθούμε να εξαιρεθούν οι άνεργοι από τα 25 ευρώ

Έφευγαν χωρίς να πληρώνουν σήμερα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός αρκετοί ασφαλισμένοι καθώς δεν λειτουργούσε το σύστημα πληρωμής για τα νοσηλεία. Οι ασφαλισμένοι μάθαιναν ότι πρέπει να πάνε να πληρώσουν την Τρίτη το 25ευρω της νοσηλείας.

Την ίδια στιγμή έντονες είναι οι αντιδράσεις για το 25 ευρώ της εισαγωγής τόσο από τους ασφαλισμένους όσο και από τα κόμματα που ζητούν την κατάργησή του.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι άποροι, όσοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, οι στρατιωτικοί. οι κρατούμενοι αλλά δεν εξαιρούνται οι άνεργοι , οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το ποσό των 25 ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, ο οποίος δέχθηκε βολές ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ που ζήτησε την κατάργηση του μέτρου, μιλά στο Σταρ για δυσκολία εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων.

Όπως δήλωσε, γίνεται προσπάθεια να εξαιρεθούν και οι άνεργοι: "Το Υπουργείο πράγματι προσπαθεί να βρει έναν τρόπο γιατί αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία που έχουν οι άνεργοι αυτή την περίοδο. Όμως ο τρόπος μπορεί να είναι μόνο με δημοσιονομικό ισοδύναμο που θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και την τήρηση του προγράμματος."

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top