Παπούλιας σε απόδημο Ελληνισμό: Η πατρίδα προσβλέπει στη στήριξή σας

«Είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσετε να προσφέρετε όπως έχετε κάνει και στο παρελθόν»

Μήνυμα στους Έλληνες του εξωτερικού ενόψει των εορτών έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας.

«Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά που υπήρξε δύσκολη για τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα σκληρή για πολλούς συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε πραγματικό αδιέξοδο. Εσείς γνωρίζετε από ξενιτιά και είναι βέβαιο ότι καταλαβαίνετε πολύ καλά το βάρος που έχει να εγκαταλείπουν νέοι άνθρωποι την πατρίδα μας για να βρουν δουλειά αλλού» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας εξήγησε ότι τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν ξεπεραστεί και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι «δεν αρκεί η παραδοχή της πρωτοφανούς θυσίας» και πως τώρα είναι σειρά των εταίρων μας να υλοποιήσουν και τις δικές τους δεσμεύσεις «για να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία και να μην κινδυνεύσει άλλο η κοινωνική συνοχή».

«Γνωρίζω την αγωνία σας για τη γρήγορη μετάβαση της πατρίδας μας σε έναν κύκλο ανάπτυξης και εσείς γνωρίζετε ότι η πατρίδα μας προσβλέπει πάντα στη βοήθεια σας και στη στήριξή σας, την οποία είμαι βέβαιος, θα συνεχίσετε να προσφέρετε, όπως, άλλωστε, αυτό έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν σε δύσκολες περιόδους της εθνικής ιστορίας μας» είπε απευθυνόμενος στους απόδημους Έλληνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2014» κατέληξε στο μήνυμά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top