Α. Σαμαράς: σταθήκαμε όρθιοι και είναι ώρα να αποκαταστήσουμε τις αδικίες

«Τέτοια δημοσιονομική προσαρμογή δεν έγινε ποτέ, σε καμία χώρα»

«Τέτοια τεράστια προσαρμογή, δημοσιονομική και παραγωγική, δεν έχει γίνει μεταπολεμικά ποτέ, σε καμία χώρα. Και τόσο μεγάλο κόστος σε ύφεση, σε ανεργία, σε φτώχεια δεν έχει πληρώσει καμία χώρα σε καιρό ειρήνης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο.

«Πάψαμε όμως να παράγουμε ελλείμματα και τώρα πρέπει να παράγουμε ανταγωνιστικά προϊόντα. Πάψαμε να αναδιανέμουμε εκείνα που δεν είχαμε και τώρα πρέπει να αποκαταστήσουμε τις αδικίες και να απαλύνουμε τις πληγές ως κοινωνία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε και για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ότι «κρατήσαμε την Ελλάδα στο ευρώ, το αντίθετο θα ήταν ξαφνικός θάνατος», ενώ για τους πλειστηριασμούς δεσμεύθηκε ότι « παλεύουμε για την προστασία των ανέργων, των χαμηλών και μικρομεσαίων στρωμάτων, ώστε να υπάρχει υγιής τραπεζική πίστη».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ακόμα ότι την επόμενη χρονιά τα ακίνητα θα φορολογηθού�� όσο το 2013, αλλά με χαμηλότερη επιβάρυνση για το 75% των νοικοκυριών, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοί που αμφισβήτησαν το πρωτογενές πλεόνασμα τώρα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και θα κάνουν το ίδιο και για την ανάκαμψη το 2014» υποστήριξε.

Στόχος του κ. Σαμαρά, όπως τον περιέγραψε ο ίδιος, «είναι και παραμένει ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% για επιχειρήσεις. Θα γίνει σταδιακά όπως και η μείωση του ΦΠΑ για να μην διακινδυνέψουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των τελευτ��ίων ημερών , θέτοντας το ερώτημα «σε ποια χώρα έχουν μόνιμη απ��ργία πανεπιστήμια και νοσοκομεία;», αφήνοντας αιχμές ότι όσοι διαμαρτύρονται προηγουμένως «τα απομυζούσαν».

«Αυτά τα δεσμά σήμερα σπάνε γιατί πρέπει η Ελλάδα να γίνει φυσιολογική χώρα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top