ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 2013-2014: O Μητσοτάκης αποκαλύπτει ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο

Αφήνει αιχμές για Στουρνάρα με αφορμή την...υπερφορολόγηση!

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 2013-2014: O Μητσοτάκης αποκαλύπτει ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο

​Διευκρινήσεις για τις απολύσεις του 2013 και του 2014 έδωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης!

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real fm για τις 4000 απολύσεις που θα πρέπει να γίνουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 2013, ο υπουργός τόνισε πως «Αυτές θα προέλθουν από τις απολύσεις της ΕΡΤ, οι οποίες έχουν ήδη γίνει, από την ολοένα αυξανόμενη δεξαμενή των πειθαρχικών περιπτώσεων, από περικοπές προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες, τις οποίες εγώ προσωπικά τις θεωρώ δεδομένες, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν σημαντικές απομακρύνσεις προσωπικού από την ΕΛΒΟ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Από κει και πέρα θα υπάρξουν και στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου(βλέπε)Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας».

Όσον αφορά το δεύτερο κύμα και τις 11.000 απολύσεις που θα πρέπει να γίνουν την χρονιά που έρχεται, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε: «Ένα μέρος των απολύσεων θα προκύψει από τη διαθεσιμότητα, από υπαλλήλους που δεν θα επανατοποθετηθούν σε άλλες θέσεις επειδή δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να βρουν άλλη δουλειά στο Δημόσιο και το υπόλοιπο κομμάτι θα προέλθει προφανώς πάλι από την επιτάχυνση της απονομής της πειθαρχικής δικαιοσύνης, αλλά και από περιορισμό στο μέγεθος των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου».

«Οι όποιες απομακρύνσεις θα προκύψουν κατόπιν αξιολόγησης, αλλά υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πολλά από τα μεγάλα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου έχουν πλεονάζον προσωπικό. Και αυτό πρέπει να εντοπιστεί» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης

Σχολιάζοντας την δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, ο κ.Μητσοτάκης είπε: «Στην Ελλάδα υπερφορολογούνται τα συνήθη υποζύγια. Αυτοί που πληρώνουν φόρους και δεν έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφύγουν, βεβαίως υπερφορολογούνται. Και αυτή είναι και η μεγάλη στρέβλωση την οποία πιστεύω ότι αναγνωρίζει ο υπουργός Οικονομικών δεν λέει κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η τεράστια στρέβλωση της ελληνικής φορολογικής πολιτικής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top