Στουρνάρας: δεν θα απαγορευτούν πλήρως οι πλειστηριασμοί

Τι είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και τον φόρο στα ακίνητα

Στουρνάρας: δεν θα απαγορευτούν πλήρως οι πλειστηριασμοί

πρώτη ανάρτηση: 26-11-2013, 01:00

Το ότι αναζητείται μέση λύση με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς και θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για την προστασία της πρώτης κατοικίας επισήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ενώ διαβεβαίωσε πως ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας.

«Θέλουμε να κρατήσουμε σε ένα μεταβατικό επίπεδο την προστασία της πρώτης κατοικίας και να βάλουμε εισοδηματικά κριτήρια. Θέλουμε να εισάγουμε τον θεσμό του συνεργαζόμενου δανειολήπτη. Δηλαδή αν πάει στην τράπεζα και δεν έχει να πληρώσει, να καταβάλλει χαμηλότερη δόση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως αναζητούνται μέσες λύσεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μιλώντας για τον φόρο στα ακίνητα, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι πρόκειται για έναν δίκαιο φόρο. «Δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα υπερφορολογείται», υπογράμμισε και σημείωσε ότι στο φόρο εισοδήματος στην Ε.Ε. είμαστε κάτω από το 4% του ΑΕΠ.

Για ακόμα μία φορά, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως νέα μέτρα λιτότητας δεν είναι προ των πυλών, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα είναι ποια θα είναι τα κατάλληλα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top