Γιατί διακόπηκε η δίκη του Τάσου Μαντέλη;

Στις 12 Δεκεμβρίου θα ξ��νακαθίσει στο εδώλιο ο πρώην υπουργός

Στις 12 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη και των συγκατηγορουμένων του, για την υπόθεση του χρηματικού ποσού που είχε λάβει από τη SIEMENS, καθώς σήμερα διακόπηκε λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης επειδή το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα αναβολής που υποβλήθηκαν.

Στην υπόθεση, εκτός από τον πρώην υπουργό, κατηγορούνται άλλα τέσσερα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του ποσού των 450 χιλιάδων μάρκων που έλαβε ο κ. Μαντέλης σε δύο δόσεις το 1998 και το 2000, ως αντάλλαγμα – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- για την επιλογή της SIEMENS επί θητείας του στο υπουργείο Μεταφορών, για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ. Πιο συγκεκριμένα, στο εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη, παραπέμπονται οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής SIEMENS και Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται από την αρχή την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και υποστηρίζει ότι τα επίμαχα χρήματα ήταν προεκλογική χορηγία από τη γερμανική εταιρία και όχι ανταλλάγματα ή δώρα σχετιζόμενα με την επίμαχη σύμβαση 8002 του 1997 μεταξύ ΟΤΕ και SIEMENS.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top