Φουντώνουν τα σενάρια: Εθνικές εκλογές τον Μάιο;

Ανάβει η συζήτηση στα πολιτικά γραφεία - Κακλαμάνης: Όλα θα κριθούν απ’το πλεόνασμα

Φουντώνουν τα σενάρια: Εθνικές εκλογές τον Μάιο;

Νέο λάδι στη «φωτιά» της διεξαγωγής τριπλών εκλογών τον Μάιο, που σιγοκαίει εδώ και μήνες, έριξε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου Real Fm.

O βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η διεξαγωγή και εθνικών εκλογών μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές τον Μάιο και η συγκεκριμένη εξέλιξη θα εξαρτηθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα!

«Θα εξαρτηθεί από τον Μάρτη-Απρίλη του 2014. Αν τότε η Eurostat βγει και επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα, ανεξάρτητα ύψους και ταυτόχρονα το EUrogroup βγάλει μία απόφαση ότι τώρα και εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί σας την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους και την περαιτέρω –ούτως ή άλλως είναι χαμηλό το επιτόκιο για να είμαστε ειλικρινείς- μείωση του επιτοκίου, είναι ένα -ας το πω εντός εισαγωγικών για να μην παρεξηγηθώ- πολιτικό δώρο, δώρο ουσίας, προς την πολιτική της κυβέρνησης. Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρώ ότι "ναι" υπάρχει ενδεχόμενο να πάμε σε τριπλή εκλογή τον Μάιο» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Το συγκεκριμένο σενάριο δεν είναι -όπως προείπαμε- καινούργιο και έχει συζητηθεί πολλάκις στα πολιτικά γραφεία, ωστόσο πολλοί δείχνουν να «σκοντάφτουν» όχι μόνο στην επικείμενη ελληνική προεδρία αλλά και στις προεδρικές εκλογές του 2015, όπου θα πρέπει (σε περίπτωση που γίνουν τριπλές εκλογές τον Μάιο) να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρξει εμπλοκή και κίνδυνος για νέες εθνικές εκλογές με φόντο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ των πρόωρων εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας πριν λίγες ημέρες από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση ψυχορραγεί και πολύ σύντομα, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, θα βρεθεί στο περιθώριο της ιστορίας» εκτιμώντας ότι θα έχουμε εκλογές πριν κλείσει η τετραετία.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Φώτης Κουβέλης είχε τονίσει πρόσφατα σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι υπαρκτό για την κυβέρνηση: «Εξακολουθώ να έχω τη σταθερή εκτίμηση ότι ο κ. Σαμαράς είχε την επιλογή να οδηγηθούν τα πράγματα σε εκλογές περί τον μήνα Σεπτέμβριο, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top