Μαραθώνιες συσκέψεις στο Μαξίμου ενόψει τρόικας- Στουρνάρας: Πολύ νωρίς για συμφωνία

Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση- Στο 3% ο φόρος μεταβίβασης των ακινήτων

Νέα μέτρα για το 2014 και απελευθέρωση πλειστηριασ��ών είναι τα μεγάλα αγκάθια στην διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνηση και τρόικας. Την Κυριακή ενόψει των αυριανών συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στουρνάρας: "Εχουμε ισχυρά χαρτιά"

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για οριστική συμφωνία με την τρόικα.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Είναι δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά πιστεύω ότι τελικά θα βρούμε λύση έγκαιρα. Δουλεύουμε σκληρά. Σήμερα είμαστε από το πρωί εδώ, πάντα έχουμε ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά», συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι η βασική δεξαμενή από όπου θα αντληθεί το ποσό που έχει προσδιοριστεί, στα 1,3 δις ευρώ είναι διαρθρωτικά θέματα που έχουν να κάνουν με είσπραξη εισφορών αλλά και ορισμένα θέματα, όπως η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου όπου δεν εφαρμόζεται, συγχωνεύσεις οργανισμών και μείωση κόστους.


Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι συνολικού ύψους 1,3 δισ ευρώ και περιλαμβάνουν:

-Καταπολέμηση εισφοροδιαφυγής

-Εξίσωση εισφορών και παροχών σε όλα τα επικουρικά ταμεία

-Αύξηση εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

-Καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων

-Αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το δημόσιο τομέα και

-Περικοπή Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κόστος των ελαφρύνσεων στο φόρο ακινήτων

Την Δε��τέρα το "ραντεβού" με την τρόικα

Αύριο Δευτέρα η τρόικα έχει προγραμματισμένα ραντεβού με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης

Για το κρίσιμο θέμα των πλειστηριασμών η τρόικα ζητά πλήρη απελευθέρωσ�� τους ενώ η κυβέρνηση θέτει ως γραμμή άμυνας την προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας πρόκειται την ερχόμενη Πέμπτη 21 Νοεμβρίου να καταθέσει στη Βουλή το νέο προϋπολογισμό στο οποίο θα ενσωματώνονται και τα μέτρα που προτείνονται στην τρόικα.

Μειώνεται στο 3% ο φόρος μεταβίβασης των ακινήτων

Στο μεταξύ σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών, με ενημερωτικό του σημείωμα για το φόρο ακινήτων που επιχειρεί αν αποκρούσει την κριτική περί δήμευσης των ακινήτων, επιβεβαιώνει ότι ο φόρος μεταβίβασης μειώνεται από το 8 έως 10% που είναι σήμερα, στο 3%.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο του Star...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top