Ο Professor Παπανδρέου παρέχει υπηρεσίες διδασκαλίας με … μπλοκάκι!!!!

Τα φ��ρολογικά "μπερδέματα" του πρώην πρωθυπουργού!!

​Στην παγίδα των νέων τεκμηρίων διαβίωσης που αύξησε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου φαίνεται να έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη φορολογική του δήλωση για τα εισοδήματα που είχε το 2012.

Ετσι, ο κ. Παπανδρέου θα κληθεί να πληρώσει φέτος μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς ενώ δηλώνει συνολικά 111.955,20 ευρώ, με τα τεκμήρια με τα οποία βαρύνεται από τα ακίνητα, την πισίνα, τα αυτοκίνητα κ.λπ. φτάνει στις 132.683,20 ευρώ, με αποτέλεσμα να του καταλογιστεί πρόσθετος φόρος επί της διαφοράς.

Ο κ. Παπανδρέου με τη σύζυγό του εμφανίζονται ως συνιδιοκτήτες με ποσοστό 50% μιας μονοκατοικίας στη Νέα Ερυθραία (Καστρί), επιφάνειας 365 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους 151 τ.μ. και εξωτερική πισίνα 29 τ.μ. Ακόμα, δηλώνουν δύο αυτοκίνητα, ένα των 2.000 κυβικών και ένα άλλο των 1.200 κυβικών.

Στο περιεχόμενο της δήλωσης του, ο πρώην πρωθυπουργός δεν διευκρινίζει ποια χρηματικά ποσά από αυτά που δηλώνει αφορούν στην βουλευτική αποζημίωση και ποια από τις διαλέξεις του στο εξωτερικό, καθώς και τα μαθήματα που παρέδιδε ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ .

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τον Σεπτέμβριο του 2012 ο «τιμοκατάλογος» των διαλέξεων του πρώην πρωθυπουργού κόστιζαν σε κάθε ενδιαφερόμενο 46000 δολάρια εφόσον επρόκειτο για δημόσιο πανεπιστήμιο και 10.000 δολάρια για τους ιδιωτικούς φορείς!

Συγκρίνοντας πάντως το πόθεν έσχες του κ.Παπανδρέου για το έτος 2010 με την φορολογική δήλωση του 2013 διαπιστώνονται τα εξής: στο πόθεν έσχες του2010 δεν δηλώνει ούτε καταθέσεις, ούτε ακίνητα στο εξωτερικό γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την φετινή φορολογική του δήλωση!

Έβγαλε μπλοκάκι για υπηρεσίες διδασκαλίας!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τρεις ημέρες μετά την παρουσία του και την ομιλία του στο Τόκιο και στο συνέδριο της τράπεζα Barclays (12 Οκτωβρίου 2012) ο κ.Παπανδρέου πήγε στην εφορία και έκανε επίσημα έναρξη επαγγέλματος. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός στις 15/10/12 πήγε στην τοπική ΔΟΥ προχώρησε σε έναρξη επαγγέλματος, δήλωσε στον κωδικό δραστηριότητας «Υπηρεσίες Διδασκαλίας» και ως δευτερεύουσα δραστηριότητα «Υπηρεσίες Έρευνας και Κοινωνιολογίας».

Μάλλον, ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να εκ��εταλευτεί το πτυχίο του στην Κοινωνιολογία από το Κολέγιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης .
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top