Τσίπρας: Μια ελληνική έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν

«Θα αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με δικό μας σχέδιο ανασυγκρότησης»

Τσίπρας: Μια ελληνική έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν

«Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη. Δεν πρέπει και δεν θα το κάνει» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας, στην οποία ξεκαθάρισε ότι μια ελληνική έξοδος «δεν θα ωφελήσει κανέναν».

«Αν μια χώρα φύγει (σ.σ.: εννοεί από την ευρωζώνη), οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα αρχίσουν να ρωτούν ποιος θα είναι ο επόμενος. Έτσι και ξεκινήσει αυτή δη διαδικασία δεν μπορεί να σταματήσει και δεν έχει καμία σημασία πόσο μικρή είναι η χώρα που αποχωρεί» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν καλεσμένος του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι την ώρα που η χώρα μαστίζεται από 30% ανεργία σχεδιάζει με την τρόικα απολύσεις στο Δημόσιο και στοχεύει στην άρση εμποδίων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα 83 δισ. ευρώ των τόκων. Παράλληλα, επέρριξε σοβαρές ευθύνες στην τρόικα για τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο με δικό του σχέδιο «σταθεροποίησης της οικονομίας και της κοινωνίας» με στόχο τη δημοσιονομική σταθεροποίηση. Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι το σχέδιο αυτό θα βασίζεται σε 3 πυλώνες: «Ο πρώτος είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, ο δεύτερος θα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσω ενός δημόσιου ταμείου για την χρηματοδότηση αυτής της κατεπείγουσας ανάγκης και ο τρίτος θα είναι η αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top