Πρόεδρος Ευρωβουλής Σουλτς: να γίνει δίκαιη κατανομή των μεταναστών στην ΕΕ!

«Οφείλουμε να στηρίξουμε τις μεσογειακές χώρες» τόνισε

Πρόεδρος Ευρωβουλής Σουλτς:  να γίνει δίκαιη κατανομή των μεταναστών στην ΕΕ!

«Είμαστε η πλουσιότερη ήπειρος του πλανήτη. Σίγουρα μπορούμε περισσότερα αν δουλέψουμε μαζί, αν ψάξουμε να βρούμε λύσεις κι αν μαζί αναλάβουμε τις ευθύνες μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα τελευταία 20 χρόνια τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κι άλλους θανάτους» τόνισε.

«Οφείλουμε να στηρίξουμε τις μεσογειακές χώρες στην υποδοχή των προσφύγων και να οργανώσουμε μια δίκαιη κατανομή τους μεταξύ των κρατών μελών» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για θέμα αλληλεγγύης, που θα έπρεπε να κυριαρχεί στις εργασίες, αλλά αντ’αυτού τοποθετήθηκε στο τέλος του προγράμματος της Συνόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, η Ευρώπη πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για να βοηθήσει εκείνους που κινδυνεύουν στη θάλασσα αλλά και ένα σύστημα νόμιμης μετανάστευσης για να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top